6.1 C
Craiova
sâmbătă, 14 decembrie, 2019
Acasă Local Dolj Razie desfăşurată de poliţiştii în Calafat

Razie desfăşurată de poliţiştii în Calafat

-

Poliţişti doljeni au organizat o razie în Calafat, fiind desfăşurate activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de violenţă, a abaterilor la regimul rutier şi silvic, precum şi pe linia sistemelor de securitate.
La acţiune au participat poliţişti de ordine publice, investigaţii criminale, rutieră, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
Astfel, poliţiştii au instituit mai multe filtre rutiere, în cadrul cărora au fost verificate aproximativ 60 de autovehicule, totodată fiind efectuate controale la 15 agenţi economici.
În cadrul raziei au fost legitimate 120 de persoane, o parte dintre acestea fiind controlate corporal.
Ca urmare a abaterilor constatate poliţiştii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, din care 4 la Legea 61/1991 a ordinii și liniștii publice, 1 la Legea 12/1990 privind activitățile comerciale ilicite, 2 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 7 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 2 la Legea 333/2003 şi H.G. 301/2012 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.
Valoarea sancțiunilor aplicate de poliţişti este de aproximativ 15.000 lei, fiind totodată confiscate bunuri în valoare de 2.000 de lei.

A fost depistat un bărbat din Calafat în timp ce consuma băuturi alcoolice pe o stradă din localitate. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei.
În urma controlului efectuat unui agent economic din Calafat, poliţiştii au constatat faptul că nu au fost implementate cerințele minimale prevăzute în HG 301/2012, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Societatea respectivă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
Au fost depistați doi bărbaţi de 25 şi 66 de ani, ambii din Calafat, care încercau să comercializeze, într-un loc neautorizat, din două autoutilitare, câte 2 mc. material lemnos de foc, fiecare. Cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei, iar cantitatea totală de 4 mc. de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

ȘTIRI VIDEO GdS

Aco Todorov, antrenor și selecționer

Antrenorul echipei masculine de baschet SCM „U” Craiova, Aleksandar Todorov, este noul selecționer al Macedoniei de Nord. Contractul...