22.8 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Craiova: 107 pietoni indisciplinaţi, depistați de poliţiştii rutieri într-o jumătate de zi

Craiova: 107 pietoni indisciplinaţi, depistați de poliţiştii rutieri într-o jumătate de zi

-


O acţiune pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei pietonilor a fost organizată astăzi în judeţul Dolj. Polițiștii rutieri au vizat, în cadrul acţiunii, conştientizarea pietonilor a riscurilor la care se expun atunci când se angajează în traversarea străzii prin alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate.

În municipiul Craiova, 22 de polițiști rutieri au acţionat în principalele zone în care au fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul traversării neregulamentare.
Astfel, doar în municipiul Craiova, au fost instituite 11 filtre rutiere, în cadrul cărora polițiștii acţionează până în această seară.
Până la orele după-amiezii, au fost depistați 107 pietoni în timp ce traversau strada prin alte locuri decâte cele special amenajate şi semnalizate.
Scopul acţiunii a fost unul preventiv – informativ, prin care s-a urmărit responsabilizarea pietonilor, astfel că majoritatea pietonilor au fost sancţionaţi cu avertismente.
La acţiunea de astăzi au participat poliţişti din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, Biroului Rutier Craiova, dar şi poliţişti de la Formaţiunile de Poliţie Rutieră din judeţul Dolj.
Din analizele Serviciului Rutier a rezultat faptul că traversarea neregulamentară a pietonilor reprezintă una din principalele cauze generatoare ale producerii accidentelor rutiere.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:

· Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
· La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
· Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
· Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
· Când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
· Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.
· Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
· Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
· Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.