11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Încep spectacolele de nota "11plus1" la Teatrul Naţional

Craiova: Încep spectacolele de nota „11plus1” la Teatrul Naţional


Zilele de marți vor fi de acum înainte de nota „11plus1” la Teatrul Naţional din Craiova pentru că din octombrie începe „11plus1 independent/contemporan”, cu producții artistice din toată țara.
Marți, 17 octombrie, craiovenii pot vedea MaRó de Székely Csaba, în regia lui Andi Gherghe, care spune despre spectacolul său: „Am vrut să arăt cât de ridicol și comic e sentimentul naționalist”.
Producția Yorick Studio vine de la Târgu Mureș și aduce o comedie caustică despre obsesiile naționale, de la 19:00, la sala Ion D. Sîrbu.
Piesa vorbește despre bizareriile relațiilor româno-maghiare prin zece scene ușor absurde. Întâmplările se petrec în Transilvania, unde se întâlnește mândria etnică și complexul de inferioritate, sentimentele de dominare și nemulțumirile reale, durerea sinceră și umorul, condimentate bineînțeles cu multe gâlcevi și bruftuieli.
MaRó a fost marele câștigător al Festivalului Comediei Românești (festCO 2016) și la același festival premiile pentru  interpretare feminină și masculină au mers tot la actorii acestui spectacol.
Următoarea experiență 11plus1 are loc pe 24 octombrie. În ziua respectivă, de la 19:00 craiovenii vor putea asista la un spectacol de dans. Me, myself and I  – conceptul și coregrafia Carla Waltner, aduce artiști tineri din București pe scena craioveană.
Spectacolul de dans contemporan Me, myself and I vorbeste despre tipologii de indivizi din societatea zilelor noastre. Despre condiția artistului gay, a femeii contemporane, cât de mult se reprimă ei artistic, raportarea lor la social și a societății la ei.
Următoarele 2 spectacole în 11plus1  sunt în luna noiembrie, când craiovenii vor putea vedea: Refracție. O perspectivă asupra autismului. – un spectacol documentar, de teatru performativ și The Great Scheme Of Things – un puzzle de sunet, text, imagine și mișcare, un mesaj adresat Umanității ce țintește grandiozitatea filarmonică folosind o estetică pop-punk.
Bilete online se pot comanda la adresa https://ebilet.tncms.ro/ebilet iar rezervări și bilete se pot face şi la Agenția teatrală, la numărul de telefon 0251/413677.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS