10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei firme vor face deszăpezirea Craiovei

Trei firme vor face deszăpezirea Craiovei

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova (RAADPFL) și SC Delta ACM 93 SRL vor asigura, alături de SC Salubritate Craiova SRL, utilajele necesare deszăpezirii căilor publice din Craiova în iarna 2016-2017.
În urma procedurii de licitație deschisă, derulată prin mijloace electronice, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a câștigat loturile 1, 2, 3, 8 și 9 și va închiria către SC Salubritate Craiova SRL, în funcție de condițiile meteorologice existente:
– tractoare rutiere de minim 60 CP echipate cu plug (semigreder)/lamă pentru împins zăpada și remorcă pentru transport (minim 2 și maxim 3 bucăți);
– tractoare rutiere de minim 60 CP cu echipament pentru împrăștiat material antiderapant și remorcă pentru transport (minim 3 și maxim 4 bucăți);
– autogredere de minim 80 CP pentru împins zăpada (minim 1 și maxim 2 bucăți);
– autobasculante peste 16 tone, pentru transport și tractare (minim 1 și maxim 2 bucăți);
– autobasculante 7-16 tone, pentru transport și tractare (minim 1 și maxim 2 bucăți).

În cazul loturilor 5 și 7, au fost desemnate câștigătoare ofertele depuse de S.C. Delta ACM 93 S.R.L., care va asigura:
– autovehicule peste 16 tone cu 2-3 axe motrice cu lame și sistem de împrăștiat material antiderapant (minim 8 și maxim 12 bucăți);
– încărcător frontal cu cupă și lamă (buldoexcavator), minim 10 și maxim 12 bucăți.

Cele șapte acorduri cadru au fost încheiate pe o perioadă de cinci luni. Alături de vehiculele industriale închiriate, menținerea în stare de funcțiune a căilor publice din Craiova va fi asigurată și de cele 41 utilaje ale S.C. Salubritate Craiova S.R.L.

Procedura a fost anulată în cazul celorlalte trei loturi scoase la licitație, lotul 4 – vehicul multifuncțional 105 CP echipat cu lamă și sistem de împrăștiere material antiderapant (minim 8 și maxim 13 bucăți), lotul 6 – încărcător frontal cu cupă peste 3mc (minim 1 și maxim 3 bucăți) și lotul 10 – vehicul multifuncțional de gospodărie comunală 105 CP cu sistem turbofreză (minim 1 și maxim 2 bucăți) întrucât nu au fost depuse oferte. În cazul acestor loturi, S.C. Salubritate Craiova S.R.L. va relua procedura de achiziție.

În urma licitației pentru achiziționarea sării industriale pentru deszăpezire, a fost declarată câștigătoare oferta SC Ginard Com SRL, care va furniza SC Salubritate Craiova SRL minim 2.000 și maxim 6.000 tone, în cadrul unui acord cadru cu o durată de 12 luni. În ceea ce privește aprovizionarea cu material antiderapant, în prezent, SC Salubritate Craiova SRL are în stoc 1087 tone de sare, 754 metri cubi de nisip și 48,3 tone de clorură de calciu. De asemenea, SC Salubritate Craiova SRL a încheiat două acorduri cadru pentru furnizarea de cloruri de calciu (din care mai pot fi achiziționate maxim 110 tone) și de magneziu (din care mai pot fi achiziționate maxim 30 tone).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS