6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Ziua Porților Deschise la Teatrul Național “Marin Sorescu”

Craiova: Ziua Porților Deschise la Teatrul Național “Marin Sorescu”

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” îi aşteaptă pe craioveni sâmbătă să cunoască teatrul așa cum nu au avut ocazia să o facă până acum, la Ziua Porților Deschise.

„Vă invităm să vedeți mai mult decât sălile de spectacol. Teatrul Național “Marin Sorescu” este o mare casă, un organism viu, ar spune actorii, cu toate funcțiile lui. Poate nu v-ați gândit niciodată de unde vin decorurile sau costumele pe care le admirați în spectacole, unele mai colorate și nonconformiste, altele clasice. Vă invităm să aflaţi poveşti din atelierul de pictură, tâmplărie sau croitorie. Cabinele actorilor sunt locul în care actorii noştri și-au petrecut ani din viaţă. Înainte de marea ieşire pe scenă, un loc esenţial este cabina de machiaj. Pe scenă, în sala de spectacol, jocul actorilor este amplificat de spoturile de lumină puse la punct de “luminiști”, dar și de sunetiștii care au grijă ca fiecare notă muzicală, fiecare sunet să se facă auzite exact în secunda dictată de regizor. Iar lista oamenilor minunați din spatele cortinei care fac lucrurile să se întâmple poate continua.
Așadar, sâmbătă, 29 octombrie 2016, vă invităm la Ziua Porților Deschise să îi vedeți pe toți în acțiune, să aflați povești neștiute, să vedeți ce se întâmplă în fiecare ungher din teatru”, se arată într-un comunicat al Teatrului Naţional.

Pentru o mai bună coordonare a traseului și pentru a beneficia de surprizele pregătite de Ziua Porților Deschise, intrarea se va face dinspre Universitate – la Sala “Ion D. Sîrbu”, spectatorii fiind rugați să se încadreze în următoarele intervale orare:

11.00 – 13.00;

15.00 – 17.00;

18.00 – 20.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS