9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSparte şi abandonate

Sparte şi abandonate

Sparte şi abandonate, aşa s-ar putea spune despre unele dintre străzile din oraşul Craiova. Unele au fost prinse în programul de asfaltare încă de anul trecut, dar lucrările se fac de mântuială. Altele sunt pline de gropi şi îşi aşteaptă rândul la asfaltare. Ele au fost făcute praf de către operatorii de utilităţi care au uitat să mai aducă strada la starea iniţială.

Din prima categorie face parte şi strada Nectarului din cartierul Brestei. Aceasta a fost prinsă în programul de modernizare alături de strada Macului, Craioviţa, Lăstărişului, Salciei şi Bucegi. Strada Nectarului face legătura între strada Brestei şi strada Fulger. Strada a fost prinsă în programul de asfaltare în vara anului trecut. Cum s-ar spune, venise şi vremea lor şi urmau să fie asfaltate. Erau străzi de pământ sau pavată cu piatră de rîu şi urmau să fie asfaltate pentru prima dată. Modernizarea lor este prinsă în acordul cadru derulat de Primăria Craiova. Unele dintre aceste străzi au fost asfaltate între timp, de exemplu strada Craioviţa, Macului. Pe altele constructorul s-a poticnit. În această situaţie este strada Nectarului. Aici lucrările de asfaltare au costat primăria 1.076.871,10 de lei, inclusiv TVA. În proiect se preciza că în patru luni atât proiectarea cât şi execuţia vor fi date gata. Numai că proiectul de la primărie nu se potriveşte cu cel din teren.

Maşina Iridexului prinsă în „capcanele” de pe strada Nectarului

Strada Nectarului/foto cititor GdS.

Firma constructoare, SC Domarcons, a ajuns în teren, pe strada Nectarului în urmă cu două luni. A scos piatra de râu, bordurile, a răvăşit pământul şi a dispărut, cel puţin asta spun locuitorii de pe strada Nectarului. În această stare strada a fost abandonată. În urma ploilor căzute în ultima perioadă pământul s-a înmuiat şi a devenit impracticabilă. Din această cauză, ieri, o maşină a operatorului de salubritate s-a afundat cu roţile în nămolul de pe stradă ca într-o capcană.

smart

„Strada Nectarului, a început asfaltarea acum 2 luni, dar a fost abandonată . Lucrările au reânceput acum 2 zile şi iar abandonate. Maşina de gunoi s-a împotmolit pe stradă. Cealaltă jumătate de stradă este blocată cu pietre şi borduri”, spune un craiovean care a postat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini de pe strada Nectarului.

Pe strada Emil Racoviţă asfaltul este făcut praf

Din cea de-a doua categorie, a străzilor care încă mai aşteaptă să fie prinse în programul de modernizare se încadrează şi strada Emil Racoviţă. Este o stradă din spatele Autogării Sud din cartierul 1 Mai şi mai nou chiar lângă sediul Primăriei Craiova care îşi desfăşoară activitatea la Centrul Multifuncţional. Aceasta din urmă este o stradă asfaltată, dar după ce s-au ridicat două blocuri, care au fost racordate la utilităţi a rămas ca după bombardament. Constructorii au uitat să reamenajeze zonele unde au săpat să introducă utilităţile. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care jumătate din lăţimea străzii să fie decupată şi să fie înlăturat asfaltul, de mai bine de un an. O bună parte din asfalt a fost spart, iar despre aducerea la starea iniţială nici vorbă. Au rămas în urmă gropi şi şanţuri care ciopârţesc carosabilul. Locuitorii spun că strada era impecabilă, dar după aceste lucrări strada Emil Racoviţă a ajuns un dezastru.

Strada Emil Racoviţă/foto cititor GdS.

Până acum, însă, nimeni nu a mai refăcut strada, iar acum zona arată ca după bombardament. Gropi foarte mari şi nisip ţin locul asfaltului pe toată zona care a fost decupată. „Pe strada Emil Racoviţă s-au format cratere imense. Localnicii au făcut sesizare la poliţia locala şi primarie şi nimeni nu ia nici o măsură. Strada este foarte circulată, dar este plin de gropi. Primăria nu vede nimic. S-au făcut lucrări la apă, la canal şi nimeni nu a venit în spate să refacă carosabilul”, spune un locuitor de pe strada Emil Racoviţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS