14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljModernizarea Grădinii de vară Patria s-a încurcat în certificatul de urbanism

Modernizarea Grădinii de vară Patria s-a încurcat în certificatul de urbanism

Primăria Craiova a scos al doilea certificat de urbanism pentru modernizarea Grădinii de vară a cinematografului Patria (Certificat de urbanism Nr. 403 din 15.03.2023). Acest lucru s-a întîmplat din cauza unei erori a administraţiei locale care a mai solicitat eliberarea unui astfel de certificat în luna decembrie a anului trecut.
Reprezentanţii Primăriei Craiova spun că: „Noul certificate de urbanism a fost scos pentru că, în titlu a fost folosită sintagma Grădina Patria în loc de Grădina de Vară Patria, cum este denumirea oficială în inventarul Primăriei Craiova”.

Primăria a preluat cinematografele cu întârziere

În iarna anului trecut Primăria Craiova anunţa că fosta Grădină de vară a cinematorgrafului Patria va fi transformată într-un adevărat centru multifuncţional în aer liber şi că spațiul va fi reamenajat şi reconfigurat pentru a permite atât desfăşurarea de spectacole cultural-artistice, cât și ceremonii sau festivităţi, proiecţii cinematografice, expoziţii.
Preluată de primărie de la RADEF
Tot anul trecut Primăriei Craiova a preluat prin protocol, de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) „Romania Film” Bucureşti, Grădina de vară Patria, dar şi cinematografele Modern şi Craioviţa. Exista, în acest sens, o hotărâre de consiliu din anul 2010, dar protocolul de preluare a fost semnat abia în 2022.

Grădina de vară Patria

Grădina de vară a cinematografului Patria, readusă la viaţă

Imediat după preluare, administraţia locală craioveană a trecut la igenizare acestui spaţiu, lăsat în paragină de peste un deceniu. Intenţia iniţială a primăriei ar fi fost transformarea acestui spaţiu în parcare. Ulterior, primarul Craiovei s-a răzgândit şi a spus că vrea să dea o altă destinaţie fostei Grădini de Vară a cinematografului Patria.
„Pe fostul amplasament al Grădinii de Vară a Cinematografului Patria, se intenţionează realizarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare a acestui obiectiv. În principal, se doreşte refuncţionalizarea sa, aducerea la un nivel de dotare şi echipare corespunzător desfăşurării mai multor tipuri de activităţi din domeniul cultural-artistic.Amplasamentul va fi multifuncțional, iar spațiul va fi reamenajat şi reconfigurat pentru a permite atât desfăşurarea de spectacole cultural-artistice, cât și ceremonii sau festivităţi, proiecţii cinematografice, expoziţii.
Astfel, se va moderniza zona destinată spectatorilor; scena cu spaţiile tehnice aferente va fi cu totul reproiectată, adaptată noilor exigenţe, iar ansamblul care constituie intrarea împreună cu spaţiul de socializare până la sectorul de scaune va fi regândit pentru a se constitui într-o zonă destinată primirii invitaţilor şi întâlnirilor, într-o funcţiune gândită similar foaierelor teatrelor. Vor exista și spaţii protejate la precipitaţii uşoare, dar, în principiu, grădina îşi va păstra caracterul de obiectiv cultural-artistic deschis”, a spunea la acel moment, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Marina Andronache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS