11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn bulevard din Craiova are canalizare doar la casele cu numere impare

Un bulevard din Craiova are canalizare doar la casele cu numere impare

Unul dintre cele mai noi bulevarde ale Craiovei are asfalt, are trotuare pavate, dar stă mai prost cu canalizarea. În momentul modernizării pe aici a trecut şi Compania de Apă Oltenia, a introdus canalizarea, dar numai pe partea cu numere impare. Locuitorii de pe cealaltă parte a arterei de circulaţie folosesc haznale pentru apa reziduală.

Este vorba despre bulevardul Carpenului din cartierul craiovean Bariera Vâlcii care a fost modernizat în urmă cu trei, patru ani. Lucrarea de pe Carpenului s-a făcut prin acordul-cadru de modernizare, atribuit în iulie 2018 societăţilor Erpia SA și Construcții Erbașu SA. Modernizarea bulevardului a costat 16,9 milioane de lei.
Aici s-a derulat cea mai mare investiţie din acest acord. Lucrarea realizată de Erpia SA a fost una complexă. S-a pornit de la un drum de pământ și un canal colector plin de gunoaie. În final, s-a ajuns la un bulevard cu două benzi pe sens și canalizare.

În privinţa canalizării, pe un drum de 1,3 kilometri există canalizare menajeră doar pe una dintre părţi. Cealaltă parte mai are de aşteptat. În anii trecuți, la momentul modernizării, aici s-a introdus canalizarea doar pe partea de stradă cu numere impare, finalizarea investiției fiind amânată pentru anii următori.

În anul 2018, CAO susținea că în programul de investiții, este propusă și extinderea rețelei publice de canalizare menajeră pe strada Carpenului – zona numerelor factoriale pare. lucrările vor continua și pe tronsonul de stradă – zona numerelor factoriale impare, cuprins între strada Stejarului și strada Gârlești.

Anii au trecut. Locuitorii de pe bulevardul Carpenului, cei care locuiesc pe partea cu numere pare aşteaptă să scape de haznale şi să beneficieze şi ei de canalizare.

Bulevardul Carpenului


Unii au, unii nu au

Când s-a făcut strada, pe mijloc s-a făcut canalizarea stradală. În privinţa caselor au băgat canalizare doar pe partea cu numere impare şi pe partea cu numere pare nu s-a băgat canalizare. Au băgat canalul pe mijlocul bulevardului şi acolo au băgat tot. Pe partea noastră nu este canalizarea menajeră. S-a asfaltat, dar canalizare…. au băgat atâţia bani şi vin să spargă iar ca să bage canal şi pe partea noastră. Cu ani în urmă au venit de la Compania de Apă şi ne-au promis şi canalizare, dar nu au ajuns nici până în ziua de azi. Eu i-am zis atunci, când venea pe şantier, primarului. El a spus că nu este problemă dacă vin cu canalizarea după ce se asfaltează că vin cu ea pe trotuar şi au lăsat mult spaţiu verde şi este puţin de spart. Nu strică strada„, spune un localnic de pe bulevardul Carpenului din cartierul Bariera Vâlcii.

Oamenii spun că aşteaptă să se întâmple minunea şi să beneficieze şi ei ca vecinii de vizavi de canalizare.

CAO: Vine canalizarea!

Operatorul regional de apă şi canal, CAO, spune că strada Carpenului este prinsă în proiectul de extindere a canalizării, proiect aflat în curs de derulare


„Strada Carpenului din municipiul Craiova este prinsă în Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, în județul Dolj, în perioada 2014 – 2020, în cadrul contractului de lucrări DJ-CL-01 – Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Est a Municipiului Craiova, aflat în derulare. Este prevăzută introducerea rețelei de canalizare de la intersecția cu strada Gârlești, până la intersecția cu strada Emanoil Ciobanu, în lungime de 664 metri liniari”,

a precizat purtătorul de cuvânt al CAO, Carmen Petrean.

Bulevardul Carpenului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS