27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalubritatea își ia mașini pentru dezinsecție și deszăpezire

Salubritatea își ia mașini pentru dezinsecție și deszăpezire

Salubritatea își ia mașini pentru dezinsecție și deszăpezire. Salubritate SRL, societatea deținută de Primăria Craiova care se ocupă acum doar de curățenia stradală, dar are în sarcini și partea de dezinsecție, dezinfecție și deszăpezire, își mărește parcul auto.

Firma de salubrizare mai vrea să-și cumpere patru autoutilitare tip Pick-up, 4×4, cu cabină dublă, pentru a-și desfășura activitatea. Procedura de achiziție publică a fost lansată zilele trecute, Salubritatea fiind dispusă să ofere 580.000 de lei pentru cele patru autovehicule.

Potrivit anunțului de participare la licitație, autoutilitarele vor fi utilizate în activități de dezinsecție/dezinfecție în anotimpurile calde și în acțiuni specifice de deszăpezire, în perioada de iarnă. „Autoutilitarele vor fi utilizate în principal în municipiul Craiova, dar pot fi folosite și în afara acestuia, în funcție de necesități“, se precizează în anunț. Echipamentele folosite pentru activitățile mai sus menționate vor fi montate pe caroseria mașinilor achiziționate. Valoarea estimată a unei autoutilitare este de maxim 145.000 de lei. Ofertele sunt așteptate până la data de 15 februarie, urmând să fie aleasă cea cu prețul cel mai scăzut.

Salubritatea își ia mașini pentru dezinsecție și deszăpezire. Care a fost ultima achiziție

Potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice, ultima dată când Salubritate Craiova SRL a cumpărat un autovehicul sau utilaj a fost în septembrie 2020. Atunci, societatea a achiziționat un buldoexcavator de 95 CP, care putea fi folosit atât pentru activitățile specifice de salubrizare stradală (încărcat deșeuri de pe domeniul public, spart și încărcat deșeuri rezultate din construcții), cât și pentru deszăpezirea străzilor din Craiova.

Utilajul a costat 414.500 de lei. În rest, utilajele folosite pe perioada iernii au fost închiriate, cu tot cu șofer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS