6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea pierde platformele de gunoi, primăria pierde redevenţa

Salubritatea pierde platformele de gunoi, primăria pierde redevenţa

Toate platformele de gunoi din Craiova din cartierele de blocuri au fost închise, demolate şi terenul revine în domeniul privat al oraşului. Acestea s-au aflat în concesiunea operatorului de salubritate din anul 2011 şi au fost folosite pentru colectarea gunoiului de la populaţie.

În total sunt 347 de platforme de gunoi care au fost scoase din funcţiune, casate şi valorificate. SC Salubritate nu mai deţine acum nici o platformă. Locul acestora va fi luat de containerele îngropate. Unele dintre containere fiind amplasate pe locul vechilor platforme, altele în locaţii diferite.

Platforma de gunoi
Platforma de gunoi

„A fost mandatat S.C. Salubritate Craiova S.R.L. să îndeplinească toate formalităţile legale de scoatere din funcţiune, valorificare şi casare a platformelor. Având în vedere că au fost îndeplinite formalităţile legale, a fost întocmit procesul verbal nr. 15349/25.11.2021 prin care se propune scoaterea din funcţiune, valorificarea şi casarea celor 338 platforme gospodăreşti, întrucât, la momentul actual nu mai există nicio platformă în concesiunea S.C. Salubritate Craiova S.R.L”, se arată în HCL.

Salubritatea nu mai ridică gunoiul, nu mai plăteşte redevenţa

Era normal ca în momentul pierderii obiectului de activitate, colectarea gunoiului, SC Salubritate să predea platformele şi să nu mai plătească redevenţa către primăria Craiova. La încheierea contractului de concesiune dintre SC Salubritate şi Primăria Craiova, operatorul plătea 142.141,03 de lei/lună. Aceasta se negocia anual în funcţie de obiectele care făceau obiectul contractului. Conform deciziei consilierilor locali se modifică redevența lunară, prin diminuarea cu suma de 12.527,13 de lei/lună, respectiv, de la 123.484,39 lei/lună, la 110.957,26 lei/lună, începând cu data de 01.02.2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS