16.2 C
Craiova
joi, 24 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Vâlcea: Produsele de igienă oferite în cadrul POAD vor fi date şi unor persoane cu handicap

Vâlcea: Produsele de igienă oferite în cadrul POAD vor fi date şi unor persoane cu handicap

Având în vedere numărul de pachete cu produse de igienă rămase în stoc după distribuirea către persoanele aflate pe listele iniţiale în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea informează că se primesc cereri de înscriere pe listele de suplimentare pentru următoarele categorii de persoane:

1. Copiii cu handicap grav şi accentuat cu domiciliul/reşedinţa în municipiu;

2. Adulţii cu handicap grav/accentuat care nu realizează alte venituri în afară de indemnizaţia de handicap primită de la DGASPC, respectiv 500 lei/handicap grav, 375 lei/handicap accentuat;

3. Persoanele aflate în situaţie temporară de dificultate, respectiv victime ale calamităţilor, victime ale violenţei domestice, rămase fără locuinţă sau în alte cazuri asemănătoare şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.

Înscrierea în liste se va face numai pe bază de cerere, cu prezentarea de copii de pe actul de identitate şi documente doveditoare.

1. Pentru copiii cu handicap, documentul doveditor îl reprezintă certificatul de handicap valabil la data întocmirii listelor (prezentat în fotocopie).

2. Pentru adulţii cu handicap, documentul doveditor îl reprezintă certificatul de handicap valabil la data întocmirii listelor (inclusiv anexa la acesta), prezentat în fotocopie.

3. Pentru persoanele aflate în condiţii de vulnerabilitate, înscrierea în liste se va face după finalizarea anchetei sociale.

De menţionat că distribuirea pachetelor cu produse de igienă se va realiza numai în limita stocului disponibil, până la epuizarea lui.

Cererile însoţite de copii de pe actele de identitate şi documentele doveditoare se depun în fiecare din zilele lucrătoare din perioada 17 – 28.02.2020, între orele 09.00 – 13.00, la depozitul situat pe strada Ferdinand nr. 3. Distribuirea pachetelor cu produse de igienă pe baza listelor suplimentare se va face începând cu data de 04.03.2020, la adresa menţionată anterior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Poliția de frontieră română, acuzată de violență împotriva migranților

Polițiștii de frontieră din România sunt acuzați...

ȘTIRI GdS

Restricţii de circulaţie pe DN 7

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat că astăzi sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie pe DN 7, în funcţie de...

Cum a vrut Otokar să suspende licitaţia Craiovei pentru...

Licitaţia pentru achiziţionarea a 30 de autobuze electrice cu lungimea de circa 12 metri destinate transportului public din Craiova nu a fost suspendată. S-a prelungit doar termenul de depunere a ofertelor.

Care sunt costurile pentru pacienţii Covid internaţi la Infecţioase

Se face lumină în privinţa costurilor cu asistenţa medicală şi tratamentele necesare pentru pacienţii cu coronavirus. Gazeta de Sud a abordat subiectul...

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

CEO vrea să scape de centrala termică din Bariera...

Complexul Energetic Oltenia vrea să scape de Sucursala Electrocentrale Craiova II din Bariera Vâlcii. Aici se produce agentul termic primar pentru încălzirea...

Încă şapte angajaţi de la Centrul de Îngrijire Spineni,...

Alţi şapte angajaţi ai Centrului de Îngrijire Spineni, judeţul Olt, au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Focarul a ajuns astfel...