19.4 C
Craiova
marți, 2 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Prima grădiniţă Montessori din Craiova şi-a deschis porţile

Prima grădiniţă Montessori din Craiova şi-a deschis porţile

Grădiniţa „Madona Dudu Montessori” şi-a deschis azi porţile în prezenţa mai multor mămici care şi-au programat copiii la centrul care practică o altă metodă educaţională.

Aceasta este prima instituţie particulară de învăţământ din Dolj care urmează metoda Montessori, dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani.

Centrul educaţional dispune de săli de clasă organizate pentru activităţi practice care ajută la educaţia copilului şi familiarizarea cu treburile casnice. Pe lângă acestea, copiii care beneficiază de metoda Montessori vor avea parte de activităţi care cuprind cele cinci simţuri esenţiale: văzul, auzul, mirosul, gustul şi pipăitul.

În Craiova, grădiniţa şi-a început activitatea încă de pe 9 septembrie, cu un număr de 21 de copii. Părinţii care doresc să-şi aducă copiii la centrul cu metodă Montessori, vor trebui să plătească pe lună 1100 lei.

Metoda Montessori este o alternativă educaţională recunoscută de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin urmare, există 14 centre Montessori în România şi 700 de centre la nivel internaţional.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Auto / Marea Britanie şi Austria vor organiza câte...

Austria şi Marea Britanie vor găzdui câte două Marii Premii, fără spectatori, conform calendarului revizuit al Campionatului Mondial de Formula 1. Acesta...

S-a inaugurat noul sediu al DEF a Primăriei Râmnicu...

Noul sediu al Direcţiei Economico-Financiare a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea în spaţiul obţinut suplimentar în urma reabilitării Arenelor ”Traian” a fost inaugurat...