11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDaruri din suflet pentru copiii nevoiaşi

Daruri din suflet pentru copiii nevoiaşi

Campania umanitară organizată de Radio Sud, „Colorează ŞI TU viața unui copil“, va desena în culori optimiste Crăciunul multor copii nevoiaşi din judeţul Dolj. Sute de micuţi au fost încântaţi să se transforme în spiriduşi şi să ofere câteva clipe de fericire unor copii cu care viața nu a fost prea darnică. Au făcut cu toată inima pacheţele în care au pus haine, încălţăminte, jucării sau rechizite şi le-au dăruit încântaţi că vor aduce zâmbete pe feţele multor copii. 

„Dragă copilule care primeşti acest pachet, eu sper să te bucuri de ce ţi-am dat şi te rog să înveţi bine şi să fii cuminte. Cu drag, prietenul pe care nu îl cunoşti, Andrei. Poate că într-o zi ne vom întâlni“, a scris într-o mică scrisoare un copil care ştie că bucuria este mai mare atunci când este împărtăşită. A făcut cu mânuţele lui un cadou care îi va fi de mare ajutor unui micuţ mai puţin norocos decât el. Şi nu a fost singurul care a vrut să transforme Crăciunul copiilor nevoiaşi într-unul mai frumos.
Elevii de la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade“ din Craiova au strâns şi ei foarte multe pachete pe care le-au oferit în cadrul campaniei. „M-am pus în locul copiilor care au nevoie de aceste lucruri şi m-am gândit cum ar fi să fiu eu cel care nu le are. M-am întristat foarte rău şi m-am gândit că ar fi bine să dau o mână de ajutor. Am participat la campanie alături de mai mulţi colegi şi ne-am bucurat că avem posibilitatea să ajutăm copiii nevoiaşi. Am făcut cadoul cu ajutorul părinţilor şi al învăţătoarei“, a explicat Andrei Victor Ioan, elev al Şcolii Gimnaziale „Mircea Eliade“ din Craiova. „Cel mai mult m-a determinat să aduc cadouri pentru aceşti copii faptul că am văzut la televizor foarte mulți copii care nu au daruri de Crăciun. În acest fel, vrem să le facem Crăciunul fericit, aşa cum îl avem şi noi alături de familiile noastre. De la sora mea am învăţat să dăruiesc. Noi dăm în fiecare an cadouri copiilor care au nevoie de ele“, a spus Miruna-Mădălina Mişu, elevă a aceleiaşi şcoli.

Cadouri şi mesaje de la copii pentru copii

Mărinimia şi bunătatea se învaţă de la cea mai fragedă vârstă, iar prichindeii de la Grădiniţa „Luceafărul“ au oferit o mulţime de daruri pentru copiii nevoiaşi. Lorena, o fetiţă cu ochii mari şi jucăuşi, a adus emoţionată un cadou pe care abia îl ţinea în mâini şi i-a trimis chiar şi o scrisoare copilului care se va bucura de darurile alese cu grijă de ea şi mămica ei. „Dragă copilaş, am ales cu drag câteva cadouri pentru tine. Ţi-am trimis haine, un avion, o zână, un ceas, un cangur, o pisicuţă, un iepuraş şi un ponei. Sper că le vei folosi cu drag, iar atunci când vei creşte să îşi aminteşti de mine“. Micuţilor li se citea fericirea pe chip atunci când aduceau în mânuţe pachetele pe care să le ofere în dar. „Mami m-a învăţat să îmi pară rău de copiii care nu au jucării. Am pus în pachet un penar plin cu culori, câteva jucării şi câteva hăinuţe. Celor care vor primi cadourile le doresc multă sănătate“, a spus Vanesa, de la Grădiniţa „Luceafărul“.
Educatorii, alături de părinţi, şi-au ajutat copiii să înveţe ce înseamnă generozitatea şi dragostea. „Nu este prima dată când grădiniţa noastră participă la astfel de activităţi şi ne face tuturor plăcere să ajutăm. Am aflat despre campania Radio Sud şi am hotărât să ne implicăm. A fost un prilej de bucurie şi pentru copii, şi pentru părinţi că au putut, atât cât a fost posibil, să dea o mână de ajutor celor care au nevoie de sprijin“, a declarat Mariana Badea, cadru didactic coordonator al Grădiniţei „Luceafărul“ din Craiova.

Campania merge mai departe şi după Sărbători

Mărinimia de care au dat dovadă toţi cei care s-au implicat în proiect, copii sau adulţi, transformă această campanie în una de amploare, care va continua şi după Sărbătorile de Iarnă. „Este un proiect la care echipa Radio Sud se gândea de ceva vreme. Ne-am dorit să ajungem mai aproape de ascultătorii noştri şi, mai mult decât atât, să-i facem parte dintr-o campanie frumoasă. Am împărţit acest proiect în trei etape, astfel încât să putem ajuta cât mai mulţi copii nevoiaşi din Dolj. Trebuie să recunosc că rezultatele primei etape
ne-au surprins foarte plăcut, iar parteneriatele cu unităţile de învăţământ din Craiova au făcut ca majoritatea darurilor să vină direct de la copii pentru copii! Ne bucurăm că cei mai mici susţinători ai cauzei noastre au avut parte de o lecţie de generozitate, iar acesta este, categoric, un mare plus al campaniei“, a declarat Ionela Gherghe, director Radio Sud. Toate obiectele colectate vor merge către 250 de copii din familii modeste, cu vârste cuprinse între trei și zece ani de la grădinițele și școlile primare din cele mai sărace localităţi ale judeţului nostru. Campania va continua până pe 1 iunie 2017, iar cei care vor să-şi ofere sprijinul pot aduce haine, jucării sau rechizite în urnele de colectare amplasate la sediul Radio Sud din strada Câmpia Islaz, nr. 97A, în Electroputere Mall, Auchan Craioviţa şi Mercur Center.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS