12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopiii au dăruit legume și fructe bolnavilor

Copiii au dăruit legume și fructe bolnavilor

Elevii Școlii Gimnaziale „Decebal“ din Craiova au împărțit bolnavilor de la Spitalul  „Filantropia“ fructe și legume
Elevii Școlii Gimnaziale „Decebal“ din Craiova au împărțit bolnavilor de la Spitalul
„Filantropia“ fructe și legume

Vineri, elevii de la Școala Gimnazială „Decebal“ din Craiova și-au deschis sufletul către bolnavii de la Spitalul „Filantropia“ și le-au împărțit fructe și legume proaspete.

Copiii de la Școala Gimnazială „Decebal“ din Craiova au demonstrat vineri că nu numai oamenii maturi îi pot ajuta pe cei aflați în suferință. Micuții au reușit să aducă un zâmbet pe fețele bolnavilor internați la Spitalul „Filantropia“, dăruindu-le fructe și legume proaspete și dorindu-le sănătate. Acțiunea pe care elevii au desfășurat-o împreună cu cadrele didactice și cu ajutorul părinților face parte din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).
„Ne-am gândit ca acțiunea să se nască din suflet pentru semenii noștri. Este a doua oară când venim la Spitalul «Filantropia» și al cincilea an consecutiv de când suntem implicați în această activitate. Donăm fructe și legume bolnavilor din Secțiile hematologie și cardiologie. Avem aproximativ o tonă de fructe și legume din partea părinților și copiilor dornici să ajute“, a declarat coordonatorul SNAC de la Școala Gimnazială „Decebal“, Simona Filip.

„Mă bucur că am putut să fiu Moș Crăciun pentru o zi“

Odată ajunși în curtea Spitalului „Filantropia“, copiii s-au îndreptat spre saloane cu plasele doldora de mere, portocale, pere, banane, ardei, varză și multe alte legume și fructe. Au învățat că pot să ajute, că pot să aducă puțină bucurie celor aflați pe patul de spital.
„Am învățat că și noi putem dărui, nu numai primi. Bolnavii ne-au primit cu brațele deschise și cu un zâmbet luminos. Mă bucur că am putut să fiu Moș Crăciun pentru o zi“, a spus Diana Munteanu, elevă în clasa a V-a. Bucuria de a împărți s-a văzut și pe fețele părinților, care i-au susținut financiar și i-au însoțit la Spitalul „Filantropia“.
„Este un gest extraordinar, prin care copiii sunt mobilizați și sunt învățați să ajute. Pe mine m-a impresionat pentru că ambele fetițe ale mele s-au implicat în această activitate“, a spus Gabriela Rădulescu, o mamă care și-a susținut fetițele în acțiunea umanitară la care au luat parte.

„Este un gest lăudabil“

Copiii au intrat în saloane cu plasele doldora,  bucuroși că au putut să ajute
Copiii au intrat în saloane cu plasele doldora,
bucuroși că au putut să ajute

Vizibil emoționați de gestul copiilor, bolnavii au rămas fără cuvinte. În ochii multora au apărut lacrimi de fericire. „Este un gest lăudabil. Cinste lor, profesorilor și părinților! Mă bucur să-i văd cum au intrat timizi, cu plăsuțele în mână“, a spus Elena Tomiță. Altă pacientă a spus că nu este pentru prima dată când elevii împart fructe și legume în spital și când le fac ziua mai fericită. „Pe mine m-au prins și anul trecut în spital când ne-au adus câte ceva. Este minunat ce se întâmplă“, a spus Leonora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS