Acasă Local Olt: Număr mai mare de şomeri în luna septembrie

Olt: Număr mai mare de şomeri în luna septembrie

-

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt a anunţat că în luna septembrie s-a înregistrat o rată a şomajului de 7,89 la sută, ceea ce înseamnă o creştere cu 0,19 la sută faţă de luna august. Potrivit celor de la AJOFM Olt, această creştere se înscrie şi ea în trendul actual existent la nivel de ţară.
Din acest motiv, numărul total de şomeri înregistraţi în baza de date a celor de la AJOFM Olt se ridică la 14.040 persoane, iar mai puţin de o jumătate dintre şomerii judeţului sunt femei – 5.594 persoane. În condiţiile în care numărul persoanelor fără un loc de muncă a crescut în luna septembrie cu 73 persoane faţă de luna anterioară.
Potrivit AJOFM Olt, din totalul de 14.040 şomeri doar 3.102 sunt şomeri indemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 244 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 171 persoane faţă de luna august.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Azi vă puteţi schimba cursul destinului. Analizați-vă bine opțiunile, luați deciziile care vă fac fericiți și evitați să acționați cu impulsivitate....