20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Olt: Număr mai mare de şomeri în luna septembrie

Olt: Număr mai mare de şomeri în luna septembrie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt a anunţat că în luna septembrie s-a înregistrat o rată a şomajului de 7,89 la sută, ceea ce înseamnă o creştere cu 0,19 la sută faţă de luna august. Potrivit celor de la AJOFM Olt, această creştere se înscrie şi ea în trendul actual existent la nivel de ţară.
Din acest motiv, numărul total de şomeri înregistraţi în baza de date a celor de la AJOFM Olt se ridică la 14.040 persoane, iar mai puţin de o jumătate dintre şomerii judeţului sunt femei – 5.594 persoane. În condiţiile în care numărul persoanelor fără un loc de muncă a crescut în luna septembrie cu 73 persoane faţă de luna anterioară.
Potrivit AJOFM Olt, din totalul de 14.040 şomeri doar 3.102 sunt şomeri indemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 244 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 171 persoane faţă de luna august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...