7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei indivizi au fost reţinuţi în cazul scandalului din Drobeta Turnu Severin

Trei indivizi au fost reţinuţi în cazul scandalului din Drobeta Turnu Severin

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au reţinut pe bază de ordonanţă trei indivizi cu vârste cuprinse între 26 şi 29 de ani, aceştia fiind complici în cazul scandalului de pe terasa unui local din Drobeta Turnu Severin, în urma căruia un bărbat a fost înjunghiat în picior. Agresorul care a fugit de la faţa locului nu a fost încă găsit.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, procurorul Fănică Cercel, a declarat vineri că în dosarul de tentativă de omor întocmit de anchetatori în urma scandalului în care un bărbat a fost înjunghiat în picior au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă trei indivizi, aceştia fiind complici.
„Avem patru suspecţi care au participat la comiterea faptei. Neamţu Cătălin Cornel este autorul, fiind acuzat de tentativă la omor, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în spaţiul public. Ceilalţi trei sunt cercetaţi pentru complicitate la tentativă la omor. S-a luat măsura reţinerii faţă de cei trei complici. Faţă de autor nu s-a putut lua măsura reținerii pentru că a fugit“, a declarat Cercel.
Cei trei complici reţinuţi au vârste de 26, 27 şi 29 de ani, iar vineri au fost prezentaţi Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă. Procurorii au cerut vineri şi arestarea în lipsă a agresorului.
Din ancheta desfăşurată de anchetatori reiese că, iniţial, între agresor şi victimă a început o altercaţie, pe terasa unui local de pe bulevardul Revoluţiei, ulterior fiind chemaţi şi cei trei complici.
„Iniţial a fost un conflict spontan între autor şi partea vătămată. Se pare că se cunoşteau, sunt din zona în care se schimbă valută şi, în urma unui schimb de replici, autorul a început să-l lovească şi a strigat şi la ceilalţi trei, care iniţial rămăseseră în maşină. Ceilalţi trei şi-au oferit serviciile“, a adăugat procurorul Cercel.
Martorii la incidentul care s-a produs miercuri seară au declarat că, în timp ce victima se afla la o masă pe terasa localului, agresorul a mers la el cerându-i suma de o sută de lei.
Când bărbatul a refuzat să îi dea banii, la masă au fost chemaţi şi ceilalţi apropiaţi ai agresorului, care l-au lovit pe acesta.
În cele din urmă, Neamţu Cătălin Cornel l-a înjunghiat cu un cuţit în picior pe Cornel Morariu, în vârstă de 37 de ani, după care a fugit.
Victima este comerciant în bazarul din apropierea terasei pe care s-a produs scandalul, iar, potrivit martorilor, suma pe care i-o ceruse agresorul ar fi reprezentat o taxă de protecţie pe care acesta o cerea periodic.
Victima a fost transportată la Spitalul din Drobeta Turnu Severin în stare gravă, medicii reuşind să îl stabilizeze după o intervenţie chirurgicală de urgenţă.
Potrivit medicilor din cadrul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, bărbatul care a fost înjunghiat în coapsa stângă are nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS