18.8 C
Craiova
marți, 4 august, 2020
Știri de ultima oră Local Spectacole de teatru mondial la Festivalul Shakespeare

Spectacole de teatru mondial la Festivalul Shakespeare

Publicul craiovean a avut ocazia să urmărească sâmbătă, la ceas de seară, în cadrul celei de-a IX ediţii a Festivalului Internaţional Shakespeare pe scena Operei Române Craiova, piesa actorilor de la Teatrul Vakhtangov din Moscova, „Măsură pentru măsură“. „Iubirea este singura motivaţie care există. Ea ne forţează să comitem o mulţime de nebunii şi lucruri meschine, dar la sfârşit ne înfrumuseţează sufletul. Această coliziune este esenţială pentru viaţă şi om, şi cu toţii ne luptăm cu noi înşine pentru a ajunge la un adevăr“, este ideea în jurul căruia regizorul Yuri Butusov a construit piesa.
Publicul a fost cucerit de jocul actriţei Evgeniya Kregzhde, răsplătind-o cu aplauze furtunoase pentru interpretarea sfâşietoare din rolul Isabellei. Momentele ei cu Angelo şi mai târziu cu Ducele, gândite şi prezentate ca într-o coregrafie de balet, au încântat sala. Lupta între virtute şi loialitate care se dădea în sufletul său au născut vibraţii dincolo de lumina scenei într-un spectacol original şi captivant, în care muzica a venit să puncteze acolo unde era nevoie, dând amplore trăirilor personajelor.
Compania „Propeller“ din Marea Britanie a încheiat ieri săptămâna cu spectacolul „Comedia erorilor“, în regia lui Edward Hall, transpunând publicul într-un stat modern din America Latină, unde capul guvernului poartă pistol, iar populaţia locală iroseşte lungi după-amiezi cântând şi având relaţii ilicite.
Ziua de astăzi la Festivalul Internaţional Shakespeare continuă tot în spirit englezesc, Compania „Propeller “aducând de această dată în faţa publicului craiovean, în sala „Amza Pellea“, de la ora 20.00, spectacolul „Visul unei nopţi de vară“. La final de reprezentaţie va fi decernat Premiul Internaţional Shakespeare, pe care îl va primi profesorul emerit din Marea Britanie, Stanley Wells.

Shakespeare ajunge la Râmnicu Vâlcea

Spectatorii din Râmnicu Vâlcea vor avea ocazia luni să-l redescopere, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „Ariel“, pe „Richard III“, aşa cum este el prezentat de AM Production, în colaborare cu National Arts Festival şi Market Theatre din Cape Town, Africa de Sud.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Aproape 200 de cadre medicale, confirmate cu COVID-19 la...

Şase focare de coronavirus sunt active în...

ȘTIRI GdS

Tramvaiele Craiovei vin din Ucraina

Aşa arată unele modele de tramvaie produse de firma ucraineană Tatra-Yug.

S-a lansat licitaţia pentru lotul de 30 de autobuze...

Primăria Craiova a lansat licitaţia pentru lotul de 30 de autobuze electrice, cu lungimea de circa 12 metri. Contractul presupune şi achiziţia a 30 de staţii de încărcare lentă şi 7 staţii de încărcare rapidă.
00:03:15

Proteste la primăria Moţăţei: Unde este islazul comunal?

Zeci de ciobani din Moţăţei s-au adunat, ieri de dimineaţă, în curtea primăriei. Oamenii sunt revoltaţi pentru că nu au unde să...

Tânăr de 17 ani, găsit înecat într-un ștrand din...

Un tânăr de 17 ani, din Brădești, a fost găsit înecat, luni, într-un ștrand din localitatea doljeană Ișalnița.  Potrivit...

Terasele rămân deschise în Râmnicu Vâlcea și după ora...

Municipalitatea din Râmnicu Vâlcea sprijină sectorul HoReCa de la nivel local şi nu impune închiderea teraselor la ora 23.00.

Râmnicu Vâlcea: Noua stație de taxiuri în zona Cina

Noua staţie de taximetre din zona ”Cina” se va amenaja respectând doleanţele taximetriştilor, potrivit municipalității din Râmnicu Vâlcea.