20.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMandate prelungite pentru „partenerii“ lui Covei

Mandate prelungite pentru „partenerii“ lui Covei

Tribunalul Bucureşti a hotărât joi să prelungească mandatele de arestare preventivă emise pe numele a cinci inculpaţi judecaţi pentru comiterea de infracţiuni cu carduri de credit în dosarul nr. 11.872/3/2010, alături Iustin Covei, Florin Nicolae Dirivan, zis Fulgerică, sau Ionel Călin, zis Nixon.  
Unii inculpaţi din acest dosar, printre care şi Iustin Covei şi Ionel Călin, au fost ridicaţi de ofiţerii BCCO în septembrie 2009, iar pe 8 martie 2010 au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de la comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate sau acces fără drept la un sistem informatic. Cei mai mulţi dintre inculpaţii din acest dosar au fost eliberaţi din arest în octombrie 2010, însă unii dintre ei au ajuns din nou în arest pentru că au încălcat obligaţiile impuse de judecători ori au comis alte infracţiuni. În decembrie 2012, magistraţii Tribunalului Bucureşti au constatat că unul dintre inculpaţi, craioveanul Petrel Hălănei, a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile ce i-au fost impuse şi au dispus reîncarcerarea sa. Alţi trei inculpaţi judecaţi alături de Iustin Covei pentru infracţiuni informatice, Eman Vătămăniţă, Jean Marin Mihăilă şi Sorin Buruiană, au fost ridicaţi de ofiţerii BCCO Craiova în aprilie, anul acesta, fiind cercetaţi în alt dosar de infracţiuni cu carduri de credit. Ulterior, pe 12 septembrie, instanţa a reţinut că Vătămăniţă, Jean Marin Mihăilă şi Dan Bîrcă au comis aceleaşi infracţiuni pentru care sunt judecaţi de Tribunalul Bucureşti şi au emis pe numele lor alte mandate de arestare. Mihăilă era deja în arest în baza unui mandat emis de Tribunalul Dolj pe 9 aprilie.
Joi, Tribunalul Bucureşti a hotărât să prelungească mandatele de arestare preventivă emise pe numele a cinci dintre inculpaţi. Este vorba de Mihăilă, Vătămăniţă, Bîrcă, Buruiană şi Adrian Abagiu, care vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv. Abagiu a fost prins şi încarcerat abia în februarie, anul acesta, în baza unui mandat de arestare emis în septembrie 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS