27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCasa Ghincea vă invită să petreceţi româneşte Crăciunul şi Anul Nou

Casa Ghincea vă invită să petreceţi româneşte Crăciunul şi Anul Nou

Restaurantul „Casa Ghincea“ este situat în centrul vechi al Craiovei, într-o zonă încărcată de istorie, care păstrează amintirea vremurilor de altădată. Este spaţiul în care se împletesc perfect rusticul cu clasicul şi unde aveţi şansa să gustaţi produse tradiţionale după reţete autentice, dar şi reţete sofisticate întâlnite în localurile internaţionale, iar la sfârşit să vă delectaţi cu deserturile unice create de gazda dumneavoastră, doamna Marie Louise Ghincea.
Numai gândul că în acest loc, odată han al Craiovei, s-a ospătat însuşi Constantin Brâncoveanu, transformă restaurantul într-un spaţiu unic. Povestea locului a început pe vremea când Constantin Brâncoveanu a dăruit Mănăstirii Hurezi locul pe care egumenul acesteia, arhimandritul Iona, a construit Hanul Hurez, devenit vestit în deceniile şi secolele care au urmat. A fost „singura fortificaţie a Craiovei, având ziduri înalte de zeci de metri“, folosit şi de administraţia austriacă în perioada 1718-1739, cât a fost Oltenia sub ocupaţie. Zidul vechiului han este păstrat şi conservat aşa cum se cuvine.
Localul dispune de o cramă, cu o capacitate de 60 de locuri, o Sala Rustică – 150 de locuri şi una Clasică – de 180 de locuri, muzică live susţinută de consacraţi interpreţi de muzică populară oltenească. O seară petrecută în acest local vă va determina să înţelegeţi de ce pentru proprietari „calitatea nu este niciodată un accident, este întotdeauna rezultatul unui efort inteligent!“ şi să reveniţi de fiecare dată cu plăcere, indiferent dacă este vorba de o ieşire în oraş cu prietenii sau de un eveniment important din viaţa dumneavoastră. Şi cum Crăciunul este o sărbătoare magică pe care trebuie să o petrecem alături de cei dragi, cu bucate alese, muzică şi voie bună, Restaurantul Casa Ghincea vă aşteaptă să faceţi rezervări. Veţi primi, în schimb, o masă tradiţională, cu piftie, salată boeuf, tobă, lebăr, caltaboş, şorici, slană, ceapă roşie, telemea de capră, măsline, ruladă de brânză, roşie, apoi o gustare caldă cu sărmăluţe, cârnaţi trandafir, carne la găleată, cartofi ţărăneşti, salată de murături. Mesenii vor avea şi o surpriză aparte. Pe terasă, se va prepara proţap de viţel şi miel, cu nelipsitele murături româneşti, cu ţuică fiartă şi vin fiert. Pe tot parcursul serii, Taraful Cosmin Streaţă şi Taraful Cornel Cojocaru vor oferi muzică oltenească. Şi de Revelion oaspeţii vor avea un meniu combinat, tradiţional cu sofisticat, cu patru tipuri de preparate pentru a satisface şi gusturile cele mai pretenţioase: crevete cu somon fume; tartă cu gorgonzola, camembert, struguri; tartine cu icre negre şi de Manciuria; ruladă de caşcaval cu fructe confiate, iar lista continuă cu o îmbinare a produselor tradiţionale. Nu va lipsi nici muzica de calitate, clienţii vor petrece trecerea dintre ani alături de Taraful Cosmin Streaţă, Petrică Mâţu Stoian, Sorin Lepădatu, Livia Celea, Dana Sobaru, iar la etajul I Taraful Vasile Tapota Lătăreţu, din Gorj.
Mai multe detalii şi rezervări se pot face la numărul de telefon 0769.920.410 sau la adresa: Str. Madona Dudu, nr. 31.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS