21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul Craiovei îşi pune în cap suporterii FCU

Primarul Craiovei îşi pune în cap suporterii FCU

http://www.youtube.com/watch?v=lfP7UXGnRgQ

\n

Ultraşii au protestat ieri, în faţa primăriei. 11 persoane au fost duse cu duba la poliţie, 43 au fost identificate pentru sancţiuni. Primarul Olguţa Vasilescu, ironică la adresa suporterilor: „Asta-i viaţa! Unii cu înjurăturile, alţii cu stadionul“.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a intrat în conflict deschis şi cu suporterii echipei de fotbal FCU Craiova. La începutul acestei săptămâni, 250 de ultraşi au aşteptat în zadar la porţile Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“, în speranţa că vor intra pe stadion împreună cu echipa. Galeria a cerut revenirea FCU Craiova pe „Oblemenco“ şi a scandat împotriva primarului. Marţi, Olguţa Vasilescu a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat că depune plângeri penale împotriva finanţatorului Adrian Mititelu, pentru fals, uz de fals şi instigare la tulburarea de posesie asupra proprietăţii publice. „Eu nu am o problemă că mă înjură o parte a galeriei, de 200 de persoane. Chiar nu am o problemă. Sunt om politic, mi-am asumat aceste chestiuni“, a declarat primarul, subliniind că FCU Craiova nu are nici o şansă să revină pe „Oblemenco“ din cauza „problemelor legale“ ale patronului.

Ultraşii FCU – pe lista primarului

Câteva zeci de suporteri au mers din nou, ieri, la stadion. În jurul orei 12.00, echipaţi cu fulare şi steaguri alb-albastre, aceştia au ajuns în faţa primăriei, unde au început să scandeze împotriva primarului. Protestatarii au fost imediat înconjuraţi de poliţie şi jandarmi, care le-au cerut să părăsească zona. Suporterii s-au îndreptat apoi spre magazinul rivalei CSU Craiova, fiind opriţi în English Park de forţele de ordine, care au început să-i legitimeze pentru a aplica amenzi. Protestatarii care nu au avut actele de identitate asupra lor au fost băgaţi în dubele Jandarmeriei şi duşi la Secţia nr. 1 Poliţie pentru a fi identificaţi. „Nu considerăm că am recurs la violenţe. Doar am scandat şi, din câte ştiu, suntem o ţară liberă. Putem să ne spunem opinia“, a declarat unul dintre suporteri. „A fost o manifestare spontană, care nu a întrunit elementele prevăzute de lege. Ne-am sesizat cu privire la aceste aspecte, am oprit această manifestare, am procedat la legitimarea celor care au luat parte, iar o parte dintre aceştia au fost conduşi la secţia de poliţie, deoarece nu aveau documentele asupra lor. Vom analiza şi imaginile luate de operatorii noştri la faţa locului şi, în funcţie de gradul de vinovăţie al fiecăruia, vor fi luate măsuri în consecinţă“, a declarat Ionuţ Ţapu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj. Poliţia şi jandarmii au identificat 43 de persoane, care urmează să fie amendate, în funcţie de gradul de vinovăţie al fiecăruia.
În timp ce suporterii erau legitimaţi şi încărcaţi în dubele Jandarmeriei, primarul Olguţa Vasilescu se afla într-o conferinţă de presă. Rugată de ziarişti să comenteze atitudinea suporterilor, Olguţa Vasilescu a râs ironic. „Despre suporterii FCU Craiova am aceeaşi părere ca şi despre chioşcari. Până la urmă, a ieşit ca municipalitatea. Asta-i viaţa! Unii cu înjurăturile, alţii cu stadionul“, a afirmat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS