5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliţia, pe urma hoţilor din spitale

Poliţia, pe urma hoţilor din spitale

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a organizat ieri o acţiune de prevenire a furturilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Oamenii legii au împărţit pliante cadrelor medicale şi bolnavilor şi le-au oferit sfaturi pentru a se proteja mai bine de hoţii care şi-au făcut un obicei din a vizita saloanele şi cabinetele medicale. De nenumărate ori, poliţia a fost chemată după ce bolnavii au sesizat că le-au dispărut o serie de obiecte pe care le lăsaseră nesupravegheate. La un moment dat, din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, hoţii au sustras câteva calorifere, însă au fost prinşi de poliţie. Cadrele medicale recunosc şi ele că nu de puţine ori au fost nevoite să ridice din umeri când pacienţii au reclamat că se fură din saloane. Şi toate acestea în ciuda faptului că unităţile medicale beneficiază de protecţia agenţilor de pază. De regulă, aceştia stau doar la intrarea în spital şi nu obişnuiesc să inspecteze periodic clădirile.

Au ajuns să fure şi aparatele de glicemie

În încercarea de a preveni furturile din saloane, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a montat în acest an camere de supraveghere la principalele intrări din unitate. Medicii din Târgu Jiu susţin că hoţii pătrund în spital foarte uşor pentru că accesul în unitatea medicală nu poate fi restricţionat complet.
„În spital se intră foarte uşor. În general, nu există restricţii în ceea ce priveşte accesul. Avem probleme cu vânzătorii ambulanţi de ziare. Chiar cunoaştem o persoană de etnie romă care vine mereu în spital. Şi poliţia cunoaşte cazul. Nu are nimeni ce să îi facă. Este în primul rând un focar de infecţie şi trăieşti cu teama că în orice moment te-ar putea lovi. Pacienţii se plâng că se fură bani, telefoane mobile, portofele, tot ce găsesc. Aparatele de glicemie, de exemplu. La mine în secţie sunt confundate cu telefoanele mobile şi le iau acasă“, a precizat doctoriţa Lucreţia Pârcălăboiu, medic în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Vânzătorii ambulanţi comit cele mai multe furturi

Inspectorul de poliţie Delia Brâncuşi, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a declarat că infractorii provin în principal din rândul vânzătorilor ambulanţi, dar au existat şi cazuri când hoţii au purtat halat alb şi au înşelat vigilenţa bolnavilor sau au profitat de lipsa acestora din saloane.
„Am organizat această acţiune pentru a preveni furturile din spital. Am discutat cu medicii şi cu pacienţii despre modurile de operare pe care le folosesc infractorii pentru a comite furturile în unităţile medicale. Sunt amintiţi pentru modul de operare vânzătorii ambulanţi care vin pentru a vinde diverse bunuri, dar şi persoanele care se îmbracă în halate şi se recomandă medici. Merg prin saloane şi, profitând de neatenţia celor internaţi sau de absenţa lor din salon, sustrag diverse bunuri. Fură din poşete, din genţi, din sertare, de pe noptiere“, a declarat inspectorul de poliţie Delia Brâncuşi, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS