20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDescinderi la patru palate din Strehaia

Descinderi la patru palate din Strehaia

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 29 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest scop, ieri au fost efectuate 22 de percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării, precum şi la sediile unor societăți comerciale din Oradea, Zalău şi Iaşi şi în localitatea Strehaia, conform unui comunicat DIICOT.
În patru palate ale romilor din Strehaia au descins ofiţerii de la Crimă Organizată Mehedinţi, fiind căutate trei persoane suspectate de evaziune fiscală, dosar în care prejudiciul se ridică la mai bine de trei milioane de euro.
Au fost ridicaţi doi bărbaţi de etnie romă şi a fost confiscată o maşină de lux, un BMW X6, ce depăşeşte 80.000 de euro.
Membrii grupării, având ca lideri pe inculpaţii Valentin Stănescu şi Camelia Viorica Patca, au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând trei societăţi comerciale din judeţul Bihor şi trei firme din localitatea Strehaia pentru crearea unui circuit financiar şi comercial fictiv, în scopul preluării unor debite şi cheltuieli financiare nerentabile aparţinând unor societăţi comerciale din judeţele Bihor, Sălaj şi Timiş, administrate de liderii grupării.
Ca mod de operare, învinuiţii au emis facturi fictive către societăţile comerciale beneficiare şi au restituit, în numerar și fără documente justificative, reprezentanţilor acestor firme, importante sume de bani, mai puţin comisionul de 5-12% cuvenit membrilor grupării.
În acest fel, numai în cazul celor trei firme din Strehaia, controlate de inculpatul Valentin Stănescu, a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 1.500.000 de euro.
Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 3.000.000 de euro, reprezentând impozitul pe profit și TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS