16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn pahar cu apă înainte de fiecare masă te ajută să slăbeşti

Un pahar cu apă înainte de fiecare masă te ajută să slăbeşti

Sfârşitul lunii noiembrie marchează apropierea sărbătorilor de iarnă şi începutul sezonului „mâncăcios“, dar există un gest simplu şi la îndemâna oricui, care te poate ajuta să îţi păstrezi dieta sub control: un pahar cu apă înainte de fiecare masă, arată New York Times. De multă vreme, persoanele care ţin dietă au fost îndrumate să folosească acest truc. Explicaţia era simplă şi logică: apa umple stomacul şi reduce senzaţia de foame, însă numai recent această ipoteză a fost confirmată de date ştiinţifice.
În cel mai recent studiu pe această temă, publicat în revista Obesity, cercetătorii de la Virginia Tech au analizat un grup de subiecţi supraponderali, cu vârsta de peste 55 de ani, care au urmat un regim hipocaloric timp de trei luni. Jumătate dintre subiecţi au băut câte două ceşti de apă înainte de fiecare masă. La finalul cercetării, persoanele din grupul celor care au băut apă cântăreau, în medie, cu şapte kilograme mai puţin decât la început, comparativ cu restul subiecţilor care au dat jos doar cinci kilograme.
Rezultate similare a avut şi un studiu realizat în 2008: aportul caloric a fost redus cu 13% în cazul persoanelor care au băut apa înainte de micul dejun, însă o cercetare realizată în anul 2007 a dezvăluit o particularitate interesantă. Un pahar cu apă, băut cu jumătate de oră înainte de masă, a redus aportul caloric şi senzaţia de foame la adulţii mai în vârstă, dar a avut un efect extrem de redus în cazul persoanelor până în 35 de ani. Studiile arată că o persoană obişnuită se îngraşă aproximativ o jumătate de kilogram în luna decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII