17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGitenstein: Este timpul să începeţi să faceţi, nu numai să vă certaţi

Gitenstein: Este timpul să începeţi să faceţi, nu numai să vă certaţi

„Este timpul să începeţi să faceţi, nu numai să vă certaţi!“ este mesajul transmis clasei politice din România de ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, care recomandă politicienilor ca, după încheierea alegerilor, să caute reconcilierea şi armonia.
„Este datoria mea, ca ambasador al SUA, şi a voastră, ca avocaţi ai reformei, să îi convingeţi pe cetăţeni să îşi ducă revoluţia la bun sfârşit. România, la fel ca şi America, trebuie să aspire către o guvernare a legilor, nu a bărbaţilor şi femeilor – nu către o ţară unde politicile şi legile depind de care dintre partide are majoritatea de 50% plus unu“, a declarat ieri Mark Gitenstein.
„În acelaşi context, România trebuie să devină o ţară care să caute reconcilierea şi armonia după ce alegerile s-au încheiat. Ca să fiu direct: este timpul să începeţi să faceţi, nu numai să vă certaţi“, a punctat ambasadorul. Gitenstein a subliniat că „a face“ înseamnă, pentru el, un guvern cu un buget modern, multianual, o administraţie capabilă să ia decizii care să urmărească un regim de legiferare obiectiv, un sistem judiciar profesionist, independent şi dezinteresat şi un parlament care permite pedepsirea celor care greşesc, existenţa unei prese independente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII