28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal150 de posturi la Spitalul de Urgenţă Slatina

150 de posturi la Spitalul de Urgenţă Slatina

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina s-a stabilit miercuri, în şedinţa de Comitet Director, vacantarea a aproximativ 150 de posturi şi scoaterea lor la concurs.

OLT. Decizia conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, de a scoate aproximativ 150 de posturi la concurs, este aşteptată din iarnă, când s-a făcut public faptul că numărul angajaţilor unităţii este sub cel din organigrama aprobată. Anunţul urmează să fie publicat luni, 11 august, când va fi afişat şi în holul spitalului. Concursul va avea loc pe 27, 28 şi 29 august.

Numărul salariaţilor nu va creşte foarte mult, asta pentru că mare parte dintre posturile scoase acum la concurs sunt ocupate de personal angajat pe perioadă determinată.

 

Neonatologia şi neurologia au nevoie de mulţi asistenţi

 

Cele mai multe posturi sunt de asistent medical – 62, urmate de cele de infirmier – 53 şi îngrijitor de curăţenie – 22. Spitalul mai are nevoie de şase brancardieri, trei registratori şi un tehnician. Secţiile medicale care au înaintat cele mai multe cereri pentru posturile de asistent medical sunt: neonatologia – şase, neurologia – şapte şi Unitatea de Primiri Urgenţe – patru etc. Alte nouă posturi de asistent sunt pentru compartimentul internare. Posturile de infirmier şi îngrijitor au fost, la concursul din decembrie 2007, cele mai solicitate.

 

Probleme la concursul din iarnă

 

La ultimul concurs organizat pentru ocuparea posturilor vacante, din decembrie 2007, s-au prezentat aproximativ 400 de candidaţi. Majoritatea posturilor erau ocupate de persoane încadrate pe perioadă determinată, care puteau rămâne în spital dacă promovau concursul. Pe cele 115 posturi ocupate la finalul acelui concurs, 56 de candidaţi au venit din afara spitalului, iar 59 au fost dintre angajaţii temporar. Au urmat şedinţe de Comitet Director şi negocieri cu sindicatul cadrelor medii, pentru a se găsi soluţii ca să fie păstraţi salariaţii pe perioadă determinată, care n-au trecut probele concursului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII