28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn elev a găsit 3.100 de lei şi i-a dus la poliţie

Un elev a găsit 3.100 de lei şi i-a dus la poliţie

Un elev de la Colegiul Naţional „Tudor Arghezi“ din Târgu Cărbuneşti a devenit un adevărat „erou“, după ce a găsit pe stradă câteva zeci de milioane de lei, pe care le-a predat poliţiei.

GORJ. Un gest întâlnit mai rar s-a petrecut în oraşul gorjean Târgu Cărbuneşti, unde un elev în clasa a XI-a a găsit pe stradă 3.100 de lei şi a dus banii la poliţie. În urmă cu o săptămână, la Poliţia Târgu Cărbuneşti s-a prezentat Alexandru Vlăduţ, de 17 ani, din comuna Licurici, satul Totea. Băiatul le-a predat poliţiştilor 3.100 de lei, pe care îi găsise pe o stradă din oraş. Tânărul, elev la Colegiul Naţional „Tudor Arghezi“ din Târgu Cărbuneşti, a declarat poliţiştilor că, în timp ce se îndrepta spre sediul internatului, a observat fişicul pe trotuar. Nefiind nici o persoană prin apropiere, elevul a luat banii şi i-a predat poliţiştilor.

Două milioane de lei, recompensă

La începutul acestei săptămâni, poliţiştii l-au identificat pe cel care pierduse banii. Este vorba despre un tânăr, de 28 de ani, din Târgu Cărbuneşti, iar banii pierduţi reprezentau încasările unui magazin. Bărbatul i-a mulţumit personal elevului pentru gestul său şi i-a oferit 200 de lei. Cu banii respectivi, băiatul va plăti chiria la internat.
De asemenea, poliţiştii din Târgu Cărbuneşti au informat conducerea Colegiului Naţional „Tudor Arghezi“ despre cele întâmplate şi au transmis încă o dată felicitări elevului pentru fapta sa şi spiritul civic de care a dat dovadă. „Astfel de cazuri sunt mai rare şi vom trimite şi o scrisoare de mulţumire Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Atitudinea acestui elev trebuie să le dea de gândit unora şi să îi bucure pe alţii, întrucât putem da astfel de exemple comunităţii“, a declarat Ionuţ Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII