16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAnchetă în cazul copiilor bătuţi şi exploataţi

Anchetă în cazul copiilor bătuţi şi exploataţi

Poliţiştii doljeni şi reprezentanţii DGASPC au demarat verificările pentru a stabili dacă doi minori din comuna Valea Stanciului au fost exploataţi prin muncă.

 Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor după ce, sâmbătă seară, George Lăzărescu, din Valea Stanciului, a bătut doi minori din aceeaşi localitate. În urma cercetărilor s-a stabilit că doi minori, fiul de zece ani al lui Nicolae Albu şi fiica de şapte ani a lui Dumitru Vladu, munceau frecvent în gospodăria lui Lăzărescu, fiind plătiţi cu câte zece mii de lei vechi pentru câteva ore de trudă. Poliţiştii doljeni spun că Lăzărescu este cercetat, pe lângă comiterea infracţiunilor de lovire, violare de domiciliu, distrugere, lipsire de libertate, şi pentru supunerea la muncă forţată sau obligatorie. „Poliţiştii s-au sesizat cu privire la faptul că minorii prestau diverse munci în gospodăria bărbatului şi au extins cercetările şi sub aspectul comiterii infracţiunii de supunerea la muncă forţată sau obligatorie“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

Anchetă DGASPC

Mai mulţi asistenţi sociali ai Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj s-au deplasat ieri în comuna Valea Stanciului pentru a stabili dacă în cazul celor doi minori s-a comis un abuz. „Ne-am sesizat cu privire la situaţia celor doi copii din Valea Stanciului şi am sesizat Parchetul cu privire la violenţele la care au fost supuşi aceştia. Pe de altă parte, familiile celor doi minori vor fi monitorizate o perioadă, iar dacă se va constata că şi-au neglijat copii se vor lua măsurile legale“, a declarat Cornel Băloiu, şef serviciu relaţii publice în cadrul DGASPC Dolj.

Cei doi minori care au fost bătuţi de Lăzărescu locuiesc numai cu taţii lor. Nicolae Albu este despărţit de soţie şi îşi creşte copilul singur, iar soţia lui Dumitru Vladu este plecată la muncă în străinătate.

Reprezentanţii DGASPC Dolj au menţionat că se poate ajunge până la luarea măsurii decăderii din drepturi a părinţilor, minorii urmând să fie daţi în plasament în regim de urgenţă.

Supunerea la muncă

Conform Codului Penal, fapta de a supune o persoană, în alte cazuri decât cele prevăzute de dispoziţiile legale, la prestarea unei munci contra voinţei sale sau la o muncă obligatorie se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU