20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSelecţie pentru muncitori în Spania

Selecţie pentru muncitori în Spania

Cei interesaţi trebuie să depună dosarul până pe 15 august, la una dintre agenţiile locale ale AJOFM.

Pe 15 august se va organiza la Slatina prima selecţie locală pentru persoanele care vor să muncească în străinătate, fiind vorba, pentru început, de locuri de muncă în agricultură. Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Marian Cîrloganu, a declarat că sunt disponibile 248 de locuri în sectorul agricol, pe care le pun la dispoziţie trei angajatori spanioli, munca de prestat fiind cules de tomate, măsline etc. Deocamdată, nu sunt disponibile foarte multe detalii, fiind sigur doar că perioada pentru care se pot încheia contracte este între şase şi nouă luni, plata fiind de 5-6 euro/oră, iar plecarea, în septembrie.

Selecţia va fi realizată de o comisie din care fac parte reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, un jurist din partea AJOFM, un reprezentant al agenţiei locale care a preselectat personal (a înregistrat în baza de date solicitantul) şi, bineînţeles, un reprezentant al angajatorului. Ceea ce trebuie să ştie cei interesaţi este că un atestat pentru meseria de lucrător în agricultură este necesar, în cazul în care doritorii nu îl deţin putând prezenta o adeverinţă eliberată de primăria de domiciliu din care să rezulte că au lucrat în agricultură.

Funcţionarii AJOFM au înregistrat deja 38 de dosare în baza de date, însă mult mai multe se aşteaptă de acum înainte. Documentele necesare pentru depunerea dosarului sunt: copie BI sau CI cu valabilitate de minimum 6 luni; copie paşaport cu valabilitate de minimum 6 luni; fişa individuală (tipizat); CV în limba română (tipizat); copie legalizată a certificatului de absolvire şi/sau calificare; copie legalizată a cărţii de muncă (toate paginile scrise); certificat de sănătate încheiat de medicul de medicina muncii; cazier judiciar în original care să ateste că solicitantul nu are antecedente penale; declaraţie pe propria răspundere, legalizată notarial, din care să rezulte că solicitantul nu beneficiază de pensie de invaliditate; declaraţie pe propria răspundere, legalizată notarial, din care să rezulte numărul de copii minori aflaţi în întreţinerea acestuia, autentificată la notar; dovada emisă de Serviciul Public pentru Asistenţă Specială/primar din care să rezulte că solicitantul de locuri de muncă în străinătate a notificat acestora intenţia de a lucra în străinătate (HG 683/2006); dovada experienţei în agricultură; 2 fotografii tip paşaport, un dosar cu şină.

Astfel de sesiuni de recrutare vor mai avea loc şi în Olt, dar şi în alte judeţe, nu doar pentru lucrători în agricultură, ci şi pentru alte domenii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS