28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDrumuri si muzeu pe datorie

Drumuri si muzeu pe datorie

Mai-marii judetului au hotarât sa paseasca pe urmele municipalitatii craiovene si sa contracteze un credit bancar in valoare de 530 de miliarde de lei. Banii urmeaza sa rezolve o parte din problemele pe care Doljul le are cu drumurile judetene, dar si sa ofere Baniei un nou muzeu de istorie.


Proiectul de hotarâre pentru care consilierii judeteni trebuie sa-si dea acordul in sedinta de mâine a Consiliului Judetean Dolj se afla de mult in planurile administratiei doljene, insa a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei inainte de construirea bugetului pe anul 2007. Lista de investitii cuprinde 12 drumuri judetene selectate de specialistii CJ dintr-o serie de 19 drumuri care beneficiaza deja de studii de fezabilitate.


Potrivit presedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, dupa o analiza a starii drumurilor din judet, s-a constatat ca prioritate pentru cheltuirea banilor are legarea la asfalt a satelor resedinta de comuna. Prioteasa a declarat ca o extindere a actualei Sectii de istorie din cadrul Muzeului Olteniei era necesara deoarece cladirea urmeaza sa intre intr-un proces de reabilitare. „Ne-am propus sa legam toate resedintele de comuna la asfalt, sa rezolvam o parte din problemele de pe drumurile judetene si sa cream niste inele concentrice retelei radiale de drumuri pe care o are judetul. In plus, actuala cladire a Muzeului de Istorie va intra in reparatii pe o durata de cinci ani pentru ca expertiza tehnica spune ca imobilul prezinta un risc seismic ridicat. Pe terenul din spatele Muzeului trebuie sa se construiasca un nou muzeu care sa adaposteasca exponatele si un centru de restaurare si conservare a operelor de arta“, a precizat Prioteasa.


Urmatoarele pe lista: podurile si podetele


Imprumutul la care urmeaza sa se angajeze consiliul judetean nu va fi insa de ajuns pentru rezolvarea tuturor problemelor cu care se confrunta administratia doljeana. Potrivit presedintelui Ion Prioteasa, specialistii CJ au estimat ca judetul ar avea nevoie de trei miliarde de euro pentru solutionarea tuturor „bubelor“ de pe lista autoritatilor. „Vom face si o analiza a podurilor si podetelor care se afla in administrarea consiliului judetean pentru a vedea care este starea acestora, dar vorbim de investitii viitoare. Oricum, dupa o estimare a noastra, cred ca nu ne-ar ajunge nici trei miliarde de euro ca sa ne rezolvam toate problemele“, a spus Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS