13.3 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinisterul Educației: Elevii catolici nu au obligația să meargă la școală în perioada 29 martie – 2 aprilie

Ministerul Educației: Elevii catolici nu au obligația să meargă la școală în perioada 29 martie – 2 aprilie

Elevii catolici, pentru care Pastele se celebrează în data de 31 martie 2024, nu au obligația participării la cursuri în perioada 29 martie – 2 aprilie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, document trimis către inspectoratele școlare.

În privința profesorilor catolici, recomandarea Ministerului Educației pentru școli este să fie realizată o analiză a numărului acestora, scrie Edupedu.ro.

„Elevii care aparţin unui cult religios legal, altul decât cel ortodox, pentru care Pastele se celebrează în data de 31 martie 2024, nu au obligația participării la cursuri în perioada 29.03-02.04 2024, fiindu-le motivate, la cerere, absențele înregistrate”, se arată în informarea oficială.

Potrivit contractului colectiv de muncă pentru Învățământ, pentru angajaţii care aparţin de un cult religios legal, creştin, zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti se acordă în funcţie de data la care sunt celebrate de acel cult.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Citeşte şi: Ministrul Educației: Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul nu se vor modifica anul acesta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS