14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMircea Miclea: E o modă acum că trebuie să-i lăsăm pe copii să facă numai ce le place lor să facă. Nu e bine!

Mircea Miclea: E o modă acum că trebuie să-i lăsăm pe copii să facă numai ce le place lor să facă. Nu e bine!

Psihologul Mircea Miclea, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, a explicat de ce e important să nu facem doar ceea ce ne place și mai ales cum să ne educăm să ne placă ceea ce facem, transmite Edupedu.ro.

„E o modă acum, care bântuie printre părinți. Părinții spun că trebuie să-i lăsăm pe copii să facă numai ce le place lor să facă. Nu-i bine. Diferența dintre noi ca adulți și copii este că noi trebuie să ne gândim în primul rând la ce le folosește lor, nu la ce le place lor. Ei se gândesc tot timpul la ce le place. E firesc”.

În conferința eveniment, intitulată „Cum gândim propria noastră educație pentru lumea de mâine”, organizată la Reșita, Mircea Miclea a subliniat ce trebuie să facă părinții pentru a nu cădea în capcana „unei ideologii care nu are bază științifică”, aceea că trebuie să facem doar ce ne place.

Echilibrul între „a face ceea ce îți place” şi a „te educa astfel încât să-ți placă ceea ce ești obligat să faci”

Psihologul Mircea Miclea, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească și fost ministru al Educației, a răspuns întrebării adresate de un alt fost ministru, Daniel Funeriu, în cadrul conferinței desfășurate la Reșița: „Cum gândim propria noastră educație pentru lumea de mâine”.

Daniel Funeriu l-a întrebat care este echilibrul dintre „a face ceea ce îți place” și a „te educa astfel încât să-ți placă ceea ce ești obligat să faci”?

Mircea Miclea a explicat că în primul rând părinții trebuie să știe că această modă prin care se vehiculează ideea că trebuie lăsați copiii să face doar ce vor nu este una benefică.

Citește întreg materialul pe edupedu.ro.

Citește și: Care este procedura pentru contestațiile la Bac 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS