19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieCare este procedura pentru contestațiile la Bac 2023

Care este procedura pentru contestațiile la Bac 2023

Contestațiile la Bac 2023 se depun luni, 3 iulie, imediat după afișarea rezultatelor la bacalaureat, în intervalul 12:00 – 18:00. Notele finale vor fi publicate vineri, 7 iulie, scrie euronews.ro.

Ministerul Educației precizează că depunerea contestațiilor se poate face și prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip. În aceasta se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Procedura de recorectare a lucrărilor la Bac 2023

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. 

Citiţi întreg materialul pe euronews.ro.

Citeşte şi: Şapte persoane, interzis la IntenCity fiindcă au fost prinse cu droguri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS