3.1 C
Craiova
duminică, 27 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăEducatieSebastian Burduja va prelua interimar portofoliul Educaţiei

Sebastian Burduja va prelua interimar portofoliul Educaţiei

Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, va prelua interimar portofoliul Educaţiei, după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat joi seară, după ce a fost prins că a plagiat de jurnalista Emilia Șercan în PressOne.

Guvernul a anunțat vineri dimineață că Sebastian Burduja va asigura interimatul la Educaţie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, aflat în centrul unui scandal de plagiat, şi-a anunţat joi seară demisia din funcţie.

Cîmpeanu și-a anunțat demisia într-o postare pe Facebook:

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ”.

„Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine” – a scris el.

El enumeră apoi „schimbările reușite” în mandatul său de ministru și care „au pus bazele reformei România Educată”. Nu menționează însă motivul pentru care a decis să demisioneze din funcție.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Cîmpeanu

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Cîmpeanu şi că vor avea loc consultări în PNL şi în coaliţie pentru o propunere care să fie înaintată preşedintelui Klaus Iohannis.

Unul dintre numele vehiculate pentru preluarea postului este al Ligiei Deca, consilier prezidenţial la Departamentul Educaţie şi Cercetare, notează news.ro.

Sorin Cîmpeanu este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini

Sorin Cîmpeanu este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS