10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecord de cazuri de elevi cu COVID -19, în Dolj

Record de cazuri de elevi cu COVID -19, în Dolj

A crescut numărul elevilor din Dolj, confirmaţi cu COVID -19. De vineri până azi au fost confirmaţi pozitivi la testul de coronavirus, 43 de elevi. Este o cifră record până acum de cazuri de îmbolnăvire la elevi.

Conform datelor transmise de DSP Dolj în rândul elevilor din Craiova şi judeţ au fost raportate vineri 8 cazuri cu COVID -19, sâmbătă 18 cazuri, duminică 11 cazuri, şi azi alte 6 cazuri. Din cele 43 de cazuri raportate, 25 de cazuri cu cu COVID 19 apar şi în situaţia infectărilor pe unităţi de învăţământ.


Cele mai multe cazuri, conform ultimei raportări a DSP Dolj valabilă pentru periooada 26-28 martie, sunt la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. La această unitate şcolară sunt 3 cazuri de elevi infectaţi. De asemenea, câte două cazuri de copii infectaţi sunt şi la Şcoala gimnazială „Sfântul Dumitru”, la Şcoala gimnazială „Ethos” şi la Grădiniţa Fratoştiţa. De asemenea, câte un caz de elevi cu COVID -19 a mai fost înregistrat şi la alte 16 şcoli şi grădiniţe din Craiova şi din judeţ.

Elevii care învaţă online nu apar în situaţia infectărilor pe unităţi şcolare

Din lista DSP Dolj, lipsesc elevii care învaţă online, conform scenariului în care se află localitatea.

” În raportarea privind situaţia cazurilor pozitive cu Covid 19 în unităţile de învăţământ din judeţul Dolj apar elevii care trebuie să fie în colectivitate conform scenariului în care este localitatea. Doar la elevii şi preşcolarii care frecventează şcoala sau grădiniţa fizic se face anchetă epidemiologică de către medicina şcolară, dacă apare în colectivitatea respectivă un caz de îmbolnăvire. În cazul elevilor care învaţă online, conform scenariului în care ne aflăm, şi care se pozitivează, se face anchetă epidemiologică în familie şi cazurile nu mai sunt raportate în situaţia pe unităţi de învăţământ, pentru că elevii respectivi nu merg fizic la şcoală.

Este vorba, în general, de elevii de la clasele a VI-a, a VII, a VIII, a IX-a, a X-a şi a XI-a. Ei apar doar în raportările generale, cu numărul de infectaţi la elevi, fără să menţionăm apoi şcolile sau grădiniţele la care sunt înmatriculaţi”, a precizat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
În paralel, sunt şi 21 de cazuri de COVID 19 la perosnalul didactic şi nedidactic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS