11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de posturi pentru profesori

Peste 100 de posturi pentru profesori

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a afişat peste 100 de posturi vacante şi rezervate pe care profesorii le vor avea la dispoziţie în şedinţele publice care vor fi reluate începând cu 22 august. La posturile întregi se adaugă şi alte câteva zeci de fracţiuni de norme, la diverse discipline.

După şedinţele publice pentru titularizare şi pretransfer, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a actualizat lista posturilor vacante şi rezervate. Au fost publicate astfel peste 130 de posturi întregi. Cele mai multe posturi vacante sunt la educatoare şi învăţători, fiind 34 de norme şi respectiv 38 de norme. Posturi de educatori şi învăţători sunt disponibile şi la învăţământul special la Şcoala gimnazială specială „Sfântul Mina“ şi Şcoala gimnazială „Sfântul Vasile“.
De asemenea, la instruire şi pregătire practică sunt 17 posturi vacante pe un an, la educaţie fizică şi sport sunt opt posturi, la limba romani şi la instrument la alegere sunt câte șapte norme, la fizică sunt șase posturi, la medicină generală sunt patru posturi, la muzică instrumentală sunt patru posturi, la religie ortodoxă sunt două posturi. Câte o normă este şi la disciplinele matematică, informatică, chimie, fizică -chimie şi gimnastică. La aceste posturi se adaugă şi câteva zeci de norme şi la discipline precum limba şi literatura română, limba engleză, limba franceză, istorie şi geografie.

Prima şedinţă publică, pe 22 august

Posturile se vor distribui în şedinţe publice. Prioritate vor avea profesorii titulari şi apoi suplinitorii, care în acest an au obţinut medii peste 7 la concursul naţional. Prima şedinţă publică va fi pe 22 august.
„Pe 22 august, se vor soluţiona cererile de completare a normei didactice pe perioadă determinată sau nedeterminată, precum şi cererile de transfer sau detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluţionată. Tot pe 22 august se soluţionează detaşarea la cerere prin continuitate şi detaşarea la cerere în ordine descrescătoare a mediilor şi detaşarea la cerere în ordinea descrescătoare a punctajului. Tot pe 22 august se vor distribui şi posturile pentru candidaţii care au obţinut medii peste 7 la concursul pentru ocuparea posturilor didactice, sesiunea iulie 2019“, a declarat inspectorul şcolar general Monica Leontina Sună. Posturile sau fracţiunile de norme care nu vor fi ocupate pe 22 august vor fi scoase în şedinţă publică şi pe 26 şi 27 august. În cele două şedinţe publice sunt aşteptaţi şi candidaţii care au dat examen anul acesta şi au obţinut cel puţin media 5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS