10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPrevenție și diagnostic precis cu cea mai performantă aparatură ecografică transtoracică pentru inimă la Centrul Medical Speranța

Prevenție și diagnostic precis cu cea mai performantă aparatură ecografică transtoracică pentru inimă la Centrul Medical Speranța

Colectivul Centrului Medical Speranța din Craiova crede cu tărie în importanţa prevenției bolilor cardiovasculare, în formularea unui diagnostic corect și cât mai precoce și indicarea tratamentului atunci când se impune acest lucru. Medicii cardiologi dr. Popa Radu și dr. Coandă Adrian, de la Centru Medical Speranța, se bazează atât pe cunoștințele în domeniul medical, pe experiență practică acumulată, cât și pe aparatura performantă disponibilă.
Din ce în ce mai des, auzim despre persoane cu vârsta sub 50 de ani că au avut diverse episoade ce au făcut necesare investigații la cardiologie. În unele cazuri, bolile de inimă erau deja instalate și chiar avansate, încât au necesitat operații complicate și scumpe. În cazul în care colesterolul este mărit sau fumezi sau ai tensiune arterială ridicată sau un stil de viață stresant, ori ești o persoană sedentară, ori ai rude cu boală coronariană, atunci ai un risc crescut de a face o boală de inimă. Trebuie să avem în vedere că afecțiunile cardiace pot duce și la degradarea funcției altor organe esențiale, precum rinichii, ficatul sau creierul.
Bolile cardiovasculare pot să evolueze în cele mai diferite feluri, asociindu-se sau nu între ele.
Tehnologiile medicale moderne au fost dezvoltate pentru a elimina erorile ce țin de operatorul uman, în scopul unor rezultate medicale cât mai precise. Ecocardiografia 4D urmează acest trend, oferind informații mai precise în evaluarea bolilor cardiovasculare.
Fie că vorbim de un control de rutină sau de complicații care necesită investigații complete, trebuie să tratați cu rigurozitate orice aspect ce ține de sănătatea dumneavoastră, pentru a menține funcționalitatea organismului în parametri normali. Medicii cardiologi de la Centrul Medical Speranța sunt în măsură să stabilească diagnosticul corect pentru problemele dumneavoastră cardiovasculare, precum și tratamentul adecvat.
La Centrul Medical Speranța se pot efectua atât ecocardiografie standard 2D, cât și ecografie cardiacă 4D, cu măsurători complexe şi complete.
Ecocardiografia 4D oferă informații prognostice importante în cazul multor categorii de pacienți (insuficienţă cardiacă cu fracție de ejecție scăzută sau prezervată, pacienți aflați în tratament chimioterapic, angină stabilă, infarct miocardic) și a devenit un instrument complementar fezabil în practica medicală curentă, oferind informații suplimentare față de parametrii tradiționali.
Bolile cardiace sunt foarte variate și au o evoluție în timp ce poate fi surprinsă precoce, înainte să se constituie forma lor completă și severă. Ecografia 4D ajută în acest sens.
4D poate să cuantifice cu precizie funcția VS globală și regională și severitatea regurgitaţiilor cu rezultate reproductibile RMN-ULUI CARDIAC.
Deteriorarea stain-ului global longitudinal (GLS) este, de asemenea, utilă în documentarea implicării cardiace într-o varietate de afecțiuni, cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea, apneea obstructivă de somn, bolile sistemice, cum ar fi amiloidoză, boala Fabry etc. și pot fi, de asemenea, utile în diferențierea cardiomiopatiei hipertrofice de boală cardiacă hipertensivă sau inima sportivilor.
– Monitorizarea răspunsului la tratament
-La pacienții care prezintă evenimente coronariene acute, GLS s-a dovedit a fi un predictor al mărimii finale a infarctului, permeabilitatea arterei asociate infarctului, rezultatul după revascularizare și amploarea remodelării VS pe termen lung.
– Ca o măsură a ischemiei și viabilității miocardice
Este ușor de diagnosticat o boală cardiacă severă când toate semnele și simptomele sunt evidente, dar e mult mai dificil de diagnosticat o boală la debut, când semnele de boală sunt discrete, iar uneori pacientul este asimptomatic. Prin ecografia 4D se crește precizia diagnosticului.
Centrul Medical SPERANŢA, clinică în care medicii cardiologi folosesc cel mai avansat echipament din România pentru efectuarea unui ecocardiografii transtoracice atât standard-2D, cât și în 3 sau 4 dimensiuni, a adus o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește cardiologia diagnostică.
„Rezultatele corecte și tratamentele adecvate sunt o prioritate pentru noi“, spune dr. Popa Radu.
Centrul Medical Speranța se află pe strada Înfrățirii nr. 16, tel 0771.493.887.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS