24.5 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăBani & Afaceri12 milioane de euro în sprijinul mass-mediei de știri și al sferei publice a UE

12 milioane de euro în sprijinul mass-mediei de știri și al sferei publice a UE

Comisia a publicat patru noi cereri de propuneri menite să stimuleze o sferă publică dinamică și diversificată și să promoveze accesul cetățenilor la informații fiabile în întreaga UE.

O cerere de propuneri va sprijini conținutul media multilingv privind chestiunile europene prin intermediul platformelor digitale, iar celelalte vizează creșterea producției de conținut în acest domeniu prin intermediul unei rețele de posturi de radio. În plus, un proiect-pilot va sprijini rețelele media pentru tineret care produc conținut care îndeamnă la reflecție cu privire la chestiunile curente prin intermediul formatelor și al evenimentelor de pe platformele de comunicare socială.

În plus, o acțiune pregătitoare pentru platformele media urmărește să îmbunătățească accesul cetățenilor la informații de încredere, implicând furnizorii de servicii audiovizuale și de presă scrisă. Finanțarea din partea UE a acestor cereri de propuneri se ridică, în total, la aproape 12 milioane de euro. Toate proiectele finanțate se vor bucura de independență editorială deplină.

Noile cereri de propuneri se bazează pe alte două cereri lansate recent pentru a sprijini sectorul mass-mediei de știri: o cerere cu privire la parteneriate în domeniul jurnalismului menită să încurajeze colaborarea transfrontalieră la nivel sectorial între organizațiile mass-media europene de știri în cadrul noului program ”Europa creativă” și o cerere de propuneri finanțată prin programul Orizont Europa, care sprijină proiecte axate pe inovare pentru mass-media. Aceste inițiative fac parte dintr-un efort mai amplu de sprijinire a unui mediu mediatic liber, viabil și pluralist în întreaga UE, astfel cum s-a anunțat în Planul de acțiune pentru democrația europeană și în  Planul de acțiune pentru mass-media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS