21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOMV amână pentru anul viitor decizia continuării investiţiilor în Marea Neagră

OMV amână pentru anul viitor decizia continuării investiţiilor în Marea Neagră

OMV a amânat luarea unei decizii privind investiţia în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru anul viitor, din cauza Guvernului român, care a avut nevoie de prea mult timp pentru legea offshore, a anunţat directorul executiv al companiei Rainer Seele, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

Explorarea blocului Neptun din Marea Neagră este un joint venture între OMV Petrom şi compania americană ExxonMobil.

Camera Deputaţilor a aprobat ieri legea offshore, dar Seele spune că actul normativ a venit prea târziu. „Nu putem lua o decizie în privinţa investiţiei Petrom în acest trimestru, aşa cum am intenţionat”, a spus CEO-ul, adăugând că OMV trebuie să evalueze condiţiile de derulare a investiţiei de „miliarde de euro”, lucru care se va întâmpla anul viitor.

„Suntem foarte îngrijoraţi de faptul că vor exista restricţii în comercializarea gazului. Liberalizarea pieţei gazelor este foarte importantă”, a spus Seele. Legea adoptată miercuri obligă companiile să tranzacţioneze 50% din gaze pe bursa din România.

În 2012 OMV şi ExxonMobil au anunţat că au descoperit rezerve de 42 până la 84 de miliarde de metri cubi de gaze la sonda Domion 1, situată la 170 de km în larg.

Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, în calitate de for decizional, legea offshore privind condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS