21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAdministratorul judiciar al Oltchim: Din punct de vedere economic combinatul este stabilizat

Administratorul judiciar al Oltchim: Din punct de vedere economic combinatul este stabilizat

Administratorul judiciar al Oltchim Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Piperea, a declarat astăzi că, din punct de vedere economic, combinatul este stabilizat, informează Agerpres.ro. Potrivit lui Piperea, stabilizarea s-a făcut cu eforturi inclusiv din partea salariaţilor, pentru a asigura supravieţuirea combinatului până la momentul preluării Oltchim SPV de către investitorul strategic. „Aprovizionarea cu propilenă, spre exemplu, este asigurată la un nivel minim de 4.500 de tone pe lună pentru tot anul 2014. Furnizorii de utilităţi, în special CET Govora, sunt achitaţi la zi. Societatea CET Govora, în cele nouă luni de insolvenţă, în care a furnizat electricitate la Oltchim la un minim de 43 de megawati/oră în fiecare lună, a primit plăţi de la Oltchim în cuantum cumulat de peste 22 de milioane de euro, fără întârzieri faţă de scadenţele lunare. În condiţiile în care, înainte de insolvenţă, acelaşi furnizor, CET Govora, a vândut pe gratis energie electrică debitorului Oltchim, acumulând creanţe contra Oltchim de peste 24 de milioane de euro, au fost achitate prin sacrificarea acestei creanţe de 24 de milioane de euro pe care CET Govora o are contra Oltchim şi, implicit, a intereselor propriilor creditori şi salariaţi ai CET Govora”, a afirmat Gheorghe Piperea.

În privinţa salariaţilor şi salariilor, el a spus că cele 2.300 de persoane care încă mai lucrează la Oltchim îşi datorează locurile de muncă avantajelor procedurii de insolvenţă antrenate prin eforturile sale şi ale echipei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS