19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRectificarea bugetară, inclusă în şedinţa de guvern de astăzi

Rectificarea bugetară, inclusă în şedinţa de guvern de astăzi

Guvernul urmează să aprobe astăzi, în şedinţa săptămânală, cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, informează Agerpres.ro. Rectificarea va fi una negativă, întrucât încasările au fost mai mici decât cele prognozate iniţial, după cum a anunţat premierul Victor Ponta. „Avem o rectificare bugetară negativă, pentru că încasările prevăzute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde de lei. Asta înseamnă pentru fiecare dintre dumneavoastră resurse mai puţine până la sfârşitul anului şi asta înseamnă că pentru 2014 ministrul de Finanţe, pe baza estimărilor, de data aceasta mai realiste ale ANAF, trebuie să construiască, să prezinte scenariile realiste”, a explicat săptămâna trecută Victor Ponta. Premierul a dat asigurări însă că rectificarea bugetară va asigura plata salariilor în toate instituţiile unde se impune acest lucru.

Ultima rectificare bugetară din 2013 vizează ajustarea cheltuielilor faţă de prognoza de venituri şi include majorarea deficitului bugetar cu 0,2% din Produsul Intern Brut, la 2,5% pe metodologie cash şi 2,6% pe metodologia ESA, informează Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit proiectului de rectificare publicat de Ministerul Finanţelor Publice, această rectificare bugetară are în vedere o diminuare, pe sold, a veniturilor cu 2,909 miliarde lei şi a cheltuielilor cu 1,635 miliarde lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS