17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTraian Băsescu a semnat decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a noului Acord stand-by cu FMI

Traian Băsescu a semnat decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a noului Acord stand-by cu FMI

Preşedintele Traian Băsescu a semnat astăzi decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Aranjamentului stand-by de tip preventiv dintre România şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), informează Agerpres.ro. Acordul a fost convenit prin Scrisoarea de intenţie semnată de autorităţile române la Bucureşti la 12 septembrie 2013 şi aprobată prin Decizia Consiliului directorilor executivi al FMI din 27 septembrie. La acea dată, boardul FMI a aprobat scrisoarea de intenţie transmisă de autorităţile de la Bucureşti în vederea încheierii unui nou acord cu România. Guvernul a cerut aprobarea unui acord preventiv în valoare de aproximativ două miliarde de euro, pentru o perioadă de doi ani, la care se adaugă alte două miliarde de euro de la Comisia Europeană.

Acesta este al treilea acord solicitat de România Fondului Monetar Internaţional de la declanşarea crizei economice. Primul a fost încheiat în 2009 iar al doilea, de tip preventiv, în 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS