15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCiurel - manager privat al CEO cu gândul la sprijinul politic

Ciurel – manager privat al CEO cu gândul la sprijinul politic

Fostul vicepreşedinte al PSD Gorj şi ex-consilier judeţean, Laurenţiu Ciurel, a declarat că a participat la un interviu de patru ore pentru desemnarea managerului privat al Complexului Energetic Oltenia (CEO). Laurenţiu Ciurel, cel care a trebuit să îşi dea demisia din PSD Gorj şi să renunţe la calitatea de consilier judeţean pentru a putea deveni şef al Complexului Energetic Oltenia, a declarat că în cea mai mare parte interviul susţinut în faţa reprezentanţilor firmei de recrutare a constat în discuţii pe tema privatizării companiei. Kienbaum Executive Consultants Romania este firma care se ocupă de desemnarea managerului privat al CEO şi va face public rezultatul selecţiei către sfârşitul acestui an. Firma de recrutare are de selectat din 200 de dosare.

Listare la bursă sau privatizare?

Potrivit anunţului postat de către Kienbaum Executive Consultants Romania, pe site-ul Complexului Energetic Oltenia, responsabilitatea principală a celui care va ocupa poziţia de manager privat al CEO este de a conduce, dirija şi dezvolta capabilităţile operaţionale ale Complexului Energetic Oltenia. „Sarcina iniţială a candidatului selecţionat va fi de a restructura operaţiunile locale şi de a prezenta o strategie pe termen mediu şi lung, şi un plan de afaceri care să vizeze creşterea valorii companiei, punând accent pe planurile CAPEX, pe zona comercială şi de vânzări, pe optimizarea costurilor şi reorganizarea filialelor şi sucursalelor. Se urmăreşte ca listarea/privatizarea companiei să se facă în următorii doi ani şi viitorul director general va trebui să se asigure de finalizarea cu succes a acestui proiect“, se menţionează în anunţul firmei Kienbaum.

Ciurel vorbeşte
de listare

Potrivit actualului director al Complexului Energetic Oltenia, care speră ca apropierea de premierul Victor Ponta să îi asigure succesul şi pentru postul de manager privat, a declarat că, în urma interviului, a ajuns la concluzia că se doreşte listarea la bursă a 15% din acţiunile CEO şi nu privatizarea companiei: „Despre privatizare s-a vorbit cel mai mult în partea a doua a interviului. Dar nu este vorba de o privatizare aşa cum o înţelege toată lumea. Privatizarea pentru care s-a convenit la ora aceasta este o subscriere de capital, printr-un aport de 15% din acţiunile complexului. Este o aberaţie. Nu se vând acţiunile, ci se adaugă. Se inventează 15% din acţiuni şi se cumpără de investitori şi se varsă în bugetul CEO. La 100% se adaugă 15% şi se face 115%. Statul are acum 78%. Nu înseamnă că scad 15% din 78% şi statul rămâne cu mai puţin, ci la 100% se adaugă 15% şi se face 78% din cei 115%. Deci statul rămâne tot cu un confort de peste 70% după aportul ăsta de capital“, a explicat Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, ce va presupune listarea la Bursă a 15% din acţiunile CEO. De precizat că şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, unul dintre liderii locali ai PSD Gorj, a declarat că organizaţia pe care o conduce îl susţine politic pe Laurenţiu Ciurel pentru a deveni manager privat al CEO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS