17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOltchim va trimite în ianuarie 993 de angajaţi în şomaj tehnic

Oltchim va trimite în ianuarie 993 de angajaţi în şomaj tehnic

Combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea va trimite în șomaj tehnic, în perioada 3 – 31 ianuarie 2012, 993 de angajaţi, aceştia urmând să beneficieze în acest interval de o indemnizaţie de 80% din salariul de bază, se arată într-un raport transmis Bursei de către companie.
În perioada 15 – 30 noiembrie, 1.000 de angajaţi Oltchim fuseseră trimişi în şomaj tehnic, iar ulterior a fost luată decizia ca şi în luna decembrie să fie trimişi în şomaj tehnic 1.000 de angajaţi.
„Ca urmare a lipsei materiei prime şi a capitalului de lucru, Consiliul de Administraţie, în şedinţa din 20 decembrie, a decis să suspende contractele individuale de muncă (trimiterea în şomaj tehnic), în perioada 3 – 31 ianuarie 2012, pentru 993 de salariaţi, atât din rândul celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul activului din Râmnicu Vâlcea, cât şi al celor ce-şi desfăşoară activitatea la punctul de lucru al SC Oltchim SA, respectiv Divizia Petrochimică din comuna Bradu, judeţul Argeş“, se arată în raport. Pe durata suspendării contractelelor individuale de muncă, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de 80% din salariul de bază al fiecăruia, corespunzător locului de muncă ocupat.
Combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a înregistrat, în primele nouă luni din acest an, o pierdere netă de 179,77 milioane de lei, în creştere cu 1% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă din 2010, de 178,19 milioane de lei. Oltchim Râmnicu Vâlcea este cea mai importantă unitate din industria petrochimică din România, lider în Europa Centrală şi de Est la PVC, sodă caustică, polioli şi plastifianţi.
Societatea are ca acţionar majoritar statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (54,80%), iar PCC SE Duisburg Deu deţine 17,47% din acţiuni. Titlurile Oltchim sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, la categoria I, sub simbolul OLT.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS