16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLista proiectelor prioritare finanţate din fonduri europene a fost extinsă de la 60 la 100

Lista proiectelor prioritare finanţate din fonduri europene a fost extinsă de la 60 la 100

Ministerul Afacerilor Europene (MAEur) a publicat ieri lista proiectelor prioritare finanţate din fonduri structurale şi de coeziune, care a fost extinsă de la 60 la 100.
Aprobată de guvern în şedinţa din 2 noiembrie, lista va fi actualizată lunar, pe baza datelor furnizate de autorităţile de management în legătură cu stadiul implementării acestor proiecte, precizează MAEur. Lista celor 100 de proiecte poate fi vizualizată la adresa:http://www.maeur.gov.ro/admin/files/Lista%20100.pdf. Suspendarea plăţilor a fost iniţiată de autorităţile de la Bucureşti pentru remedierea unor deficienţe astfel încât să fie evitate corecţiile financiare ale Bruxellesului, fapt ce ar fi presupus ca România să piardă o parte din banii alocaţi de UE.
Aflat, în septembrie, în România, comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, a atras atenţia că anul 2012 va fi decisiv pentru România în privinţa implementării proiectelor europene, întrucât de felul cum se vor absorbi fondurile depind alocările viitorului buget.
El anunţa, pe 23 septembrie, că România va stabili o listă cu proiectele de investiții cele mai importante, care va fi făcută publică, și va apela la experți internaționali sau români, aceștia urmând să contribuie la implementarea programelor operaționale. Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a precizat că el va fi cel responsabil cu implementarea listei. Ministrul de resort a apreciat că lista va asigura o transparenţă pentru companiile care doresc să investească. „Pe listă vom trece nu numai proiectele deja contractate, ci şi proiectele care vor fi acoperite total sau parţial în viitoarea perspectivă bugetară, inclusiv cu termene de realizare şi responsabilităţi“, a mai spus Orban. În acest context, Leonard Orban estima că procesul de trimitere a facturilor pentru lucrările efectuate cu finanţare de la Uniunea Europeană ar putea fi reluat cel mai devreme în luna noiembrie.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU