14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri13 Forduri „Made in Craiova“. Să fie cu noroc!

13 Forduri „Made in Craiova“. Să fie cu noroc!

Specialiştii care lucrează la fabrica auto din Craiova au creat primele 13 prototipuri Ford B-Max, care vor fi testate în Centrul de excelenţă

Dacă în luna august apăruseră primele două prototipuri Ford B-Max produse la Craiova, în prezent, inginerii craioveni de la Ford au încropit primele 13 prototipuri ale autovehiculului care va fi produs în Bănie. Practic, echipele de ingineri şi muncitori români au ajuns la jumătate din numărul prototipurilor programate a fi realizate în fabrica auto craioveană. În perioada imediat următoare, fabrica va ajunge la 36 de asemenea prototipuri ale noului model B-Max.

Testele se fac în mare secret

Surse din interiorul fabricii confirmă faptul că se fac teste asupra noilor prototipuri. Potrivit aceloraşi surse, cele 13 maşini vor ajunge în Germania, la Köln, unde există Centrul de cercetare al Ford şi unde vor fi din nou supuse unor teste. Dacă vor trece de evaluările specialiştilor germani, prototipurile vor conduce la omologarea noului Ford B-Max, „Made in Craiova“. „De regulă, asemenea prototipuri se fac în Germania. De data aceasta, s-au făcut la Craiova şi oamenii au lucrat bine. Au fost lăudaţi de cei din Germania. Se fac multe teste. Se testează sudura, să vadă dacă rezistă, şi multe alte aspecte“, au spus specialişti din uzină.

Ford confirmă: „Vor fi 36 de prototipuri“

Contactaţi de GdS, reprezentanţii oficiali ai Ford au confirmat existenţa prototipurilor, dar nu pomenesc nimic despre testele din Germania. „Ford România confirmă faptul că, în perioada următoare, vom construi la fabrica noastră de la Craiova un total de 36 de prototipuri B-Max. Până în acest moment am construit 13 astfel de unităţi. Mai multe informaţii despre modelul B- Max vor fi oferite la momentul oportun“, au declarat, pentru GdS, reprezentanţii Ford România.

Producţia, programată la anul

După multe amânări, producţia de masă a noului Ford B-Max ar trebui să înceapă în primăvara anului viitor. În urmă cu câteva luni, vicepreşedintele pe producţie al Ford Europa, Ken MacFarlane, declara pentru GdS că în 2012 fabrica locală va produce mai mult decât a produs ea în cel mai bun an. Or cea mai mare producţie a fabricii auto din Craiova a fost pe vremea Oltcit, când într-un an s-au fabricat 31.000 de unităţi.
Autoutilitara uşoară Transit Connect va mai fi produsă la Craiova inclusiv în luna octombrie, după care modelul va fi mutat în fabrica din Valencia (Spania). După mutarea producţiei de Transit Connect, la Craiova se va instala noua linie de producţie pentru Ford B-Max. 

Roboţii industriali, gata instalaţi

Între timp, în interiorul fabricii se lucrează la instalarea noilor tehnologii. La Secţia de asamblare caroserii, roboţii industriali au fost deja instalaţi. Secţia este aproape în întregime robotizată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII