10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPolul afacerilor din Craiova se mută în cartierul 1 Mai

Polul afacerilor din Craiova se mută în cartierul 1 Mai

Pe lângă Centrul Multifuncţional, pe locul fostului Târg Romaneşti se mai construiesc încă trei clădiri destinate dezvoltării mediului de afaceri

Municipalitatea craioveană investeşte masiv în infrastructura de afaceri, aproape şapte milioane de lei, cofinanţare de la bugetul local, urmând să fie cheltuite pentru construirea a trei centre destinate dezvoltării mediului de afaceri din oraş. Toate se vor ridica pe locul fostului Târg Romaneşti, unde se lucrează deja la construirea Centrului Multifuncţional, un proiect gen Romexpo în valoare de aproape 90 de milioane de lei. La două dintre investiţii, Business Center şi Centrul pentru sprijinirea IMM-urilor, licitaţia este în derulare, până la sfârşitul acestei luni urmând să se ştie constructorul, iar pentru cea de-a treia, Centrul de Excelenţă, documentaţia este depusă pentru evaluare.
Business Center are o valoare estimată de aproape cinci milioane de lei, pentru fiecare din celelalte două fiind nevoie de aproape patru milioane de lei. Jumătate din bani vor fi suportaţi de Uniunea Europeană şi guvern, cealaltă jumătate venind de la bugetul local. „Proiectele s-au făcut în baza negocierilor cu Uniunea Europeană, care ne-a impus să susţinem mediul de afaceri. În implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, noi, ca autoritate locală, trebuie să investim în infrastructura urbană, infrastructura de afaceri şi cea socială. Aşa au apărut proiectele cu pasajele, pe parte de urbanism, cel cu căminul de bătrâni, pe parte socială, şi aceste centre de afaceri“, a explicat viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă.
„Cele trei investiţii sunt strâns legate de cea de-a patra, care este şi cea mai amplă, Centrul Multifuncţional. Acesta va mări importanţa celor trei centre mai mici, prin prisma faptului că ele se vor folosi şi de infrastructura sa“, a adăugat Dincă.

Se modernizează şi cartierul

Viceprimarul consideră că aceste centre vor fi utile în viitor. „La Centrul de Excelenţă se vor face cercetări de către facultăţile de specialitate, cât şi de fabricile din Craiova. Business Center-ul va sta la dispoziţia firmelor care vor veni pentru prima dată în oraş, dar şi a celor nou-constituite, care vor avea nevoie de sedii pentru a încheia diverse afaceri“, a precizat Mărinică Dincă. Acesta susţine că, în primii ani, pentru a încuraja mediul de afaceri, primăria va acorda firmelor o serie de facilităţi, iar chiriile vor fi mici, în jur de 2-3 euro/mp.
Cele trei clădiri se vor afla în faţa Centrului Multifuncţional, iar intrarea se va face dinspre strada Popoveni. La Centrul Multifuncţional, accesul principal va fi dinspre bulevardul Nicolae Romanescu. Autorităţile locale speră ca proiectele să se finalizeze în următorii doi ani, spre finalul lucrărilor urmând să se intervină şi la infrastructura stradală din zonă, pentru ca întregul complex să capete o formă modernă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII