14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎn comuna Vela se extinde reţeaua de apă şi canalizare

În comuna Vela se extinde reţeaua de apă şi canalizare

Primăria comunei Vela continuă lucrările pentru modernizare prin extinderea infrastructurii de apă şi canalizare. Primarul Gheorghe Cîmpeanu spune că, după ce se vor finaliza proiectele, are în vedere să intervină pe toate drumurile incluse în reţea pentru a le moderniza. Acesta a vorbit, într-un interviu, şi despre alte proiecte recente implementate în comună.

Reporter: Principalele domenii pentru investiţiile locale sunt, de regulă, infrastructura, sănătatea şi educaţia. Ce proiecte aţi desfăşurat în ultimii ani în aceste arii?

Gheorghe Cîmpeanu: Aş începe cu sănătatea, pentru că este important, atunci când vrei să dezvolţi o comunitate, să porneşti de la bază şi să ai grijă de sănătatea oamenilor. În acest sens, am reabilitat, modernizat şi dotat cu echipamente necesare dispensarul uman din comună, farmacia şi cabinetul stomatologic. Investiţia a fost de aproximativ 1,2 milioane lei.

Reporter: În privinţa educaţiei, ce investiţii importante au fost implementate în comuna Vela?

Gheorghe Cîmpeanu: Am amenajat un teren de sport cu gazon sintetic pentru fotbal, tenis de câmp, baschet şi handbal în incinta Şcolii Gimnaziale “Ilie Murgulescu” din comuna Vela. De asemenea, am pavat curtea unităţii de învăţământ, pe o suprafaţă de 1100 de metri pătaţi. Am finalizat şi proiectul de reabilitare a clădirii Şcolii Gimnaziale, care este acum o unitate şcolară modernă, cu grupuri sanitare interioare, izolaţie termică, amenajări interioare, în cadrul PNDL II, un contract un valoare de 2,78 milioane lei.

Reporter: Ce alte proiecte au mai fost finalizate în comună în ultima perioadă?

Gheorghe Cîmpeanu: Pentru că era în care trăim vine această tendinţă de orientare către autoturismele electrice, am implementat în comuna Vela un proiect pentru înfiinţarea unei staţii de încărcare autovehicule electrice.
Un alt proiect important pentru noi este aachiziţionarea de utilaje pentru Primărie, să putem interveni pe drumuri şi la anumite lucrări de interes local în mod autonom. Astfel, în posesia noastră există în prezent autogreder, cilindru compactor, camionete pentru întreţinerea drumurilor.

Reporter: Ce proiecte se află în curs de implementare în prezent?

Gheorghe Câmpeanu: În faza de licitaţie, avem reabilitarea clădirii fostei grădiniţe pentru a stabili acolo sediul Bibliotecii Comunale, un proiect realizat în comun cu Consiliul Judeţean Dolj. Dar cele mai importante proiecte în curs de realizare vizează extinderea infrastructurii de apă şi canal. Avem în curs de implementare extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Bucovicior, comuna Vela, cât şi înfiinţarea sistemului de canalizare şi staţie de epurare în Bucovicior şi în Vela. Avem totodată un proiect integrat – alimentare cu apă şi canalizare – pentru Gubaucea.
După ce efectuăm aceste lucrări de introducere a reţelelor avem în vedere modernizarea tuturor drumurilor care vor fi afectate de implementarea proiectelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS