16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Evaziune fiscală

http:http://www.youtube.com/watch?v=Kg2Im9eqqiM
Un bărbat de 40 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv ieri, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, după ce a dat o „gaură“ în bugetul statului de peste un milion de lei.
Horaţiu Ene a fost reţinut marţi seară de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, după efectuarea unei percheziţii la domiciliul acestuia.
Potrivit reprezentanţilor IPJ, în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti împreună cu ofiţerii SJIPI Dolj, s-a stabilit că, între 2007 şi 2009, în calitate de administrator al SC ECV SRL Craiova, Ene a derulat activităţi comerciale constând în cumpărarea şi vânzarea de cereale, introducând în circuitul comercial facturi fiscale fictive.
În acest fel, bărbatul s-a sustras de la plata TVA şi a impozitului pe profit, producând un prejudiciu bugetului de stat de 1.173.557 de lei.
În urma percheziţiei efectuate marţi în locuinţa lui Ene, dar şi în casele altor persoane suspectate de complicitate, poliţiştii au ridicat sute de înscrisuri, chitanţe şi facturi. După audieri, oamenii legii au dispus reţinerea lui Horaţiu Ene pentru 24 de ore, iar ieri l-au prezentat judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Instanţa a emis ieri după-amiază un mandat pentru 29 de zile pe numele bărbatului.
Alt craiovean, Valentin Sfîrlogea, de 45 de ani, a fost arestat preventiv pe 26 mai pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul adus statului fiind de 1,8 milioane de lei. Poliţiştii au stabilit că bărbatul, administrator al SC Viados SRL Craiova, a vândut cantităţi importante de cereale şi a prestat diverse servicii, fără a evidenţia în documentele contabile veniturile realizate. În schimb, acesta a întocmit facturi fictive pentru a reuşi să deducă în mod fraudulos TVA pentru cumpărarea unor cantităţi importante de cereale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII