21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrototipurile Ford, programate pentru vară

Prototipurile Ford, programate pentru vară

Fabrica Ford din Bănie are în plan să scoată pe linia de producţie de la Craiova primele prototipuri de vehicule şi de motoare peste câteva luni

În timp ce la nivel oficial, Ford comunică lumii întregi că planurile lor la Craiova nu s-au schimbat, aflăm din revista internă a Ford, destinată angajaţilor, că în vara acestui an s-ar putea materializa „visul american“ la Craiova.
Conform celor declarate de preşedintele Ford România, Jan Gijsen, în revista internă a Ford, peste câteva luni ar trebui să se producă la Craiova primele prototipuri de autovehicule şi motoare eco-boost. Acestea ar precede seria de masă de vehicule, cel mai probabil modelul B-Max lansat anul acesta la Geneva.
„Noi suntem contra cronometru. Primele prototipuri de vehicule şi motoare sunt programate să intre în producţie la mijlocul acestui an“, a spus Gijsen către angajaţii Ford de la Craiova, în numărul din aprilie al revistei. El a adăugat că în lunile care urmează trebuie îmbunătăţite fluxurile de producţie, pentru ca fabrica să fie pregătită pentru producţia noului model Ford. În acelaşi timp, surse din fabrică afirmă că se lucrează la noua linie de producţie, pentru modelul B-Max, care va intra în fabricaţie la Craiova. Dacă tot ce spune preşedintele Ford România este în continuare valabil, înseamnă că în vara sau toamna acestui an ar trebui să iasă pe poarta fabricii primele prototipuri B-Max, respectiv primele motoare eco-boost care se vor face la Craiova.
 
300.000 de maşini pe an

După ce noul model Ford ar fi trebuit să intre în fabricaţie anul acesta, furnizorii Ford au declarat că au comenzi ferme pentru producţia de serie abia de la anul. Oficialii producătorului auto au confirmat zilele trecute, în exclusivitate pentru GdS, că producţia noului model va începe abia anul viitor. „Modelul Transit Connect este deja fabricat la Craiova şi vom demara producţia unui alt vehicul – un model de clasă mică – la începutul anului 2012“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ford Europa, Hans Juergen Fuchs. Totodată, Ford susţine că va produce la Craiova „un nou motor de tip eco-boost 1.0 l de tehnologie avansată, cu emisii reduse de CO2 începând cu 2012“. Oficialul Ford a afirmat că uzina de la Craiova va ajunge la o producţie de 300.000 de unităţi anual, dar nu a precizat în cât timp va atinge fabrica respectivul volum: „Odată ajunsă la capacitate de producţie maximă, estimăm că vom produce anual la Craiova până la 300.000 de motoare şi 300.000 de vehicule. De asemenea, Ford va creşte numărul de angajaţi la fabrica din Craiova, care în prezent este de aproximativ 3.500 de oameni“.

Noi promisiuni de la Ford

Reiterarea promisiunilor Ford vine după ce în Europa, mai exact în Spania, se discută despre posibilitatea transferării producţiei autoutilitarei Transit Connect de la Craiova la fabrica Ford din Almussafes (Valencia). Furnizorii de piese de schimb pentru Ford din Spania susţin că fabrica Ford de la Craiova ar avea probleme de calitate.
Acest aspect este infirmat cu vehemenţă de angajaţii fabricii craiovene, care prin vocea sindicaliştilor susţin că în Bănie se produc „vehicule la standarde înalte, care respectă toate normele de calitate“.
Şi compania le ia partea angajaţilor, spulberând discuţiile din Europa despre calitatea produselor lor fabricate la Craiova. Aceasta după ce preşedintele Jan Gij-sen înfierbântase spiritele oltenilor din fabrică, pentru că i-a considerat pe muncitorii români „ineficienţi“ şi „risipitori“. Oficialii Ford au îndulcit vorbele lui Gijsen, aşa cum scria ieri GdS, afirmând că la Craiova se produc vehicule la calitatea cerută de Ford.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII