24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA va reclasifica marijuana ca drog mai puțin periculos

SUA va reclasifica marijuana ca drog mai puțin periculos

Departamentul de Justiție al SUA a decis marți să reclasifice marijuana într-o categorie a drogurilor mai puțin periculoase. Această mișcare care va face ca deținerea acestei substanțe să fie o infracțiune federală mai puțin gravă, va încuraja cercetarea în domeniul medical și, nu în ultimul rând, va ajuta și companiile care vând canabis, scriu Reuters și Associated Press.

Departamentul de Justiție a declarat că procurorul general Merrick Garland a recomandat reclasificarea canabisului în clasa III a drogurilor, cu un potențial moderat spre scăzut de dependență fizică și psihologică, în loc de clasa I, rezervată drogurilor cu un potențial ridicat de abuz.

SUA va reclasifica marijuana ca drog mai puțin periculos

Pedepsele pentru posesia și utilizarea drogurilor din clasa III pot fi mai puțin severe, în conformitate cu legislația federală. O schimbare istorică, potrivit presei americane, după o perioadă îndelungată în care așa-numitul „război împotriva drogurilor” a băgat în închisoare numeroși americani, în special de culoare, pentru posesie de canabis.

Propunerea va trece acum de la Departamentul de Justiție la Biroul de Management și Buget al Casei Albe pentru revizuire și finalizare.

Președintele Joe Biden, care candidează pentru realegere în noiembrie, a inițiat o revizuire a clasificării drogurilor în 2022, îndeplinind o promisiune de campanie care era importantă pentru membrii cu înclinații de stânga din baza sa politică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS